NYE finurligheder

Æbleglaserede GULERØDDER med timian og vesterhavsost

Æbleglaserede GULERØDDER med timian og vesterhavsost

Jeg faldt over en opskrift i en af de tidligere numre af Mad&venner med æbleglaserede gulerødder og porrer. Porrerne er skiftet ud med forårsløg og nogle af det andre ingredienser er også ændret lidt hist og her, men nøj hvor var det lækkert. Æblemost og æbleeddike giver en virkelig god smag til grøntsagerne og hvis du har lyst, synes jeg at du skal købe en Vesterhavsost – det er simpelthen bare noget andet (og bedre) end parmesan.

Æbleglaserede gulerødder med timian og vesterhavsost

Æbleglaserede gulerødder med timian og vesterhavsost

Æbleglaserede gulerødder med timian og vesterhavsost

Inspiration: Mad&venner

5-6 gulerødder (gerne vilde gulerødder)
1 bundt forårsløg
En klat smør
1/2 dl. æblemost
1 spsk. æblecidereddike
1/4 dl. vand
Salt og peber
Ca. 20 g. vesterhavsost (eller parmesan hvis du ikke kan få fingre i vesterhavs)
Timiankviste

  1. Skræl gulerødder og skyl forårsløg
  2. Varm en klat smør på en pande og steg gulerødder og forårsløg i ca. 2 min.
  3. Hæld æblemost, eddike, vand, salt og peber over og lad væden koge ind
  4. Tag forårsløgene fra efter 2-3 min.
  5. Lad gulerødder koge videre til vægen er kogt helt ind
  6. Kom forårsløgene ved igen og steg i ca. 1 min.
  7. Skær porrer og gulerødder i mindre stykker
  8. Top med vesterhavsost og timian

Server til kød, fisk eller kylling. Det går til alt.

Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NYE finurligheder