SOYARIMMET LAKS med jordbær og tomater

ANDEBRYST med brombærsauce

ANDEBRYST med brombærsauce

Hvis du har brug for et alternativ til den klassiske brune sovs juleaften, så er brombærsovs et oplagt forslag. Måske ikke oplagt alligevel, men bestemt anbefalelsesværdigt. Hvem siger man ikke skal forny traditionerne ind imellem? ;)

Inspirationen kommer fra en kopi af en gammel kogebog, som vi engang har kopieret en side fra og nu kan vi simpelthen ikke finde ud af hvilken kogebog det var. Men de gode gamle klassikere er nu bare bedst.

HUSK at du kan deltage i konkurrencen om at vinde skønne LIND DNA produkter på søndag d. 3. advent lige her.

ANDEBRYST med brombærsauce

ANDEBRYST med brombærsauce

ANDEBRYST med brombærsauce

And med brombærsauce

3 personer

2 enkelte andebryster – eller et helt andebryststykke

Sauce:

250 – 300 g. brombær (frosne er fint)
50 g. sukker
Saft af en appelsin
Saft af en halv citron
1 dl. balsamico eddike
3 cl. spiritus (f.eks. Cointreau eller brun rom)
4 dl. kalvebouillon
Evt. lidt smør

Tilbehør:

200 g. svampe, fint hakket
400 g. spinat
2 chalotteløg, fint hakket
1 fed hvidløg
½ bundt hakket persille

Anden:

  1. Hvis du bruger enkelte andebryster, så brun dem på panden og steg dem færdig i ovnen.
  2. Bruger du et helt andebryststykke, så skær skindet i tern og drys det med salt og peber.
  3. Sæt det i ovnen i et fad med 1-2 dl. væde ved 150 grader.
  4. Giv anden ca. 2 timer.
  5. Afslut med at tænde for grillen, så skindet bliver brunt og sprødt.
  6. Lad anden hvile 10 min. før du skærer den.

Saucen:

  1. Karamelliser sukkeret
  2. Hæld eddike over og kog det ind til en tyk masse.
  3. Tilsæt appelsin- og citronsaft, kalvebouillon, spiritus og halvdelen af brombærene.
  4. Det hele koges nu ind til ca. 3 dl, hvorefter du blender det med stavblenderen.
  5. Lige før servering kan du evt. tilsætte lidt smør og de sidste brombær tilsættes

Tilbehør:

  1. Skyl spinaten
  2. Sauter nu hvidløg i smør
  3. Kom spinatten i og giv det ca. 5 min
  4. Chalotteløgene sauteres nu i smør i en anden gryde
  5. Kom svampene ved, indtil de er frie for væde

ANDEBRYST med brombærsauce

Rigtig god jul!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SOYARIMMET LAKS med jordbær og tomater