FORÅRSRULLER med kylling og grøntsager (med foldeguide)

BERLIN MARTHON løbet som hurtigste kvinde U20 … bumbum

BERLIN MARTHON 2013

BERLIN MARTHON 2013

Av mine lår, av mine lægge, av min røv … og hold da op hvor jeg forbander trapper i disse dage. Men er det det hele værd? Mon ikke!

Søndag d. 29. september kl. 8.45 gik startskuddet ved Berlin Marathon med hele 41.000 løbere til start. Bare at stå blandt 41.000 glade og spændte mennesker var en oplevelse i sig selv. Men hele eventyret startede et år forinden hvor min mor sad klistret til skærmen ved tilmeldingens åbning og fik hamstret en billet til mig. Dengang spillede jeg stadig squash på eliteniveau, så accelerationsevne var til en vis grad egentlig vigtigere end udholdenhed, men hva’ faen jeg ville løbe et marathon.

Som så mange andre fandt jeg et program på en løbeside på nettet, som kunne lave en træningsplan ud fra hvor ofte jeg ville træne og mit nuværende niveau. Generelt er jeg utrolig selvdisciplineret, men når det kommer til at være bundet af træning (og stoppe med at spise chokolade før min mave siger fra) – der vinder jeg nok ikke den helt store medalje.

BERLIN MARTHON 2013

Jeg startede ud, på de første 21 km, med en gennemsnitsfart på lige under 4:30 min/km, hvilket er markant hurtigere end jeg havde regnet med. Ved 35 gav det dog bagslag og jeg kom op over de 5 min/km resten af turen. Men med en tid på 3 timer 23 minutter 44 sekunder og med æren som den hurtigste pige under 20, er jeg glad og tilfreds og klar til at gentage oplevelsen næste år.

Da jeg rundede halmaratonet i en tid på 1.34, må jeg indrømme at mit urealistiske og drømmende jeg håbede på at kunne holde farten den sidste halvdel og kvalificere mig til New York Maraton, hvor kravet er 3.10 for kvinder. Tanken er dog lidt at jeg vil prøve at kvalificere mig med en halvmarathon tid, som “bare” skal være under 1.30 ;)

”If you can dream it, you can do it”.

BERLIN MARTHON 2013

En af de ting som jeg bestemt skal lære frem mod Copenhagen IRONMAN, som jeg er tilmeldt næste år, er at få energi indenbords undervejs. Under marathonet fik jeg ikke andet end vand, og selv det følte jeg sad over halvvejs oppe i halsen. Selvom jeg tager eksperternes råd med et gran salt, så siger alle at det vigtigt med energi undervejs og at det kan forbedre ens tid markant. Så er der formegentlig noget om det. Så mon tiden kan komme under 3.15 næste år, hvem ved.

For mit vedkommende er det nu tilbage til crossfit, op på spinningcyklen og ud i bassinet … og mon ikke det bliver til et par løbeture eller to over vinteren – for Copenhagen IRONMAN 2014 here I come!

BERLIN MARTHON 2013

BERLIN MARTHON 2013

BERLIN MARTHON 2013

Med på turen havde jeg mine forældre og min bror, så det var smadder hyggeligt og dejligt med en masse støtte. Alle billederne er taget af os selv, så hvis du vil se nogle af de rigtig gode stemningsbilleder, så kan du se dem lige her.

10 kommentarer

 • heidi

  shit man hvor er det godt gået – du er bare så f… sej .kæmpe stort tillykke herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Frandsen

   Haha mange tak hvor er du sød – det var også en mega fed følelse :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Det er SÅ sejt gået/løbet det dér! Kæmpestor respekt herfra! :-)
  Jeg har selv planer om at løbe et maraton inden for det næste år, men din tid er jo helt vild! Jeg må i gang med den intensive løbetræning (når anklen er færdig med at være forstuvet), selvom jeg vist aldrig bliver så hurtig..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Frandsen

   1000 tak – lyder som en rigtig god plan, hvor vil du løbe henne? :)
   Bare start stille op så, der er intet værre end at starte for hårdt ud!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Meget imponerende! :o Stort tillykke med tiden og 1.-pladsen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Frandsen

   Mange tak hvor er du sød, men jeg synes nu godt at de kunne dele de 40.000 euro som vinderen fik ud over aldersgrupperne ;) Ej, det er da smadder fedt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da k***, hvor er du bare pisse sej!!! Tillykke :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Frandsen

   Mange tak Kristina – det var virkelig fedt :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Hej Maria, stort tillykke, det er sejt gået. Jeg overvejer selv at løbe Københavns marathon her til maj.. Jeg løb halvmarathon for et par uger siden. Jeg glæder mig derfor til at læse om din træning op til Berlin :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Frandsen

   Hej,
   Rigtig mange tak, det var sørme også en stor oplevelse både at løbe, men også at opleve stemningen og hele eventet! Jeg synes bestemt at du skal løbe til maj, for hvis du allerede har gennemført et halvmaraton – så er jeg sikker på at det ville være en stor sejr at tage maratonet med i hatten ;) Jeg overvejer også selv stærkt at løbe Københavns til maj!
   Løbehilsner Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FORÅRSRULLER med kylling og grøntsager (med foldeguide)