ITALIENSKE guldklumper og ROM for de madglade

BIKSEMAD med rodfrugter

Biksemad med rodfrugterEn ægte klassiker, som bare ikke må undervurderes! Og når der snakkes om, at vi danskere har et for stort madspild, så er biksemad da den oplagte løsning, tæt efterfulgt af wokmad. Det er da sjældent at v ikke har enten grøntsager, rodfrugter eller kødrester i enten køleskabet eller fryseren og selvom det i sig selv sikekrt smager smadder lækkert, så er det da lidt sjovere at der sker noget nyt og at intet ender i skraldespanden.

Så biksemad må være svaret på madspild, mens chokolade er svaret på alle andre spørgsmål!

Biksemad med rodfrugter

Biksemad med rodfrugter

Biksemad med rodfrugter

Ca. 800 g. kødrester
… Jeg brugte oksespidsbryst og svinekød, men alt kan bruges
Ca. 1 kg. rodfrugter (gulerødder, persillerødder, knoldselleri og rødbeder)
250 g. champignon, i halve eller kvarte
30 g. ingefær, fint hakket
1 rødløg, hakket
Timian, frisk
Smør / olie til stegning

  1. Skræl og skær rodfrugter i tern
  2. Kog dem i 3-5 min., så de bliver en smule mørre
  3. Varm olie / smør i en wok, stor pande eller gryde
  4. Steg campigning, rødløg og ingefær i 2-3 min.
  5. Tilsæt rodfrugt og steg videre i 2-3 min.
  6. Tilsæt kødresterne og timian og bland godt
  7. Varm det hele godt igennem
  8. … Skru evt. ned for varmen og læg evt. låg på mens du laver spejlæg, hvis du vil have dette til

Biksemad med rodfrugter

Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ITALIENSKE guldklumper og ROM for de madglade