SQUASH og ÆRTESALAT med FETA

BLÅBÆRKAGE med yoghurt og citronfrosting

IMG_7721

Selvom min største forkærlighed ligger hos den mørke chokolade, er det også fantastisk med friske lette kager. Og så blåbær … mhhhh! Jeg har aldrig været til de smørfede og meget sukkersøde kager. Jeg er derfor begyndt at bage med yoghurt, kokosolie og æblemos frem for smør, så vidt muligt. Og det fungerer smadder godt.

Blåbærkager er altid en sikker vinder, og den her smager af et stykke til … eller tre. Den er på ingen måde fed og citronen i både kagen og frostingen giver en helt tilpas friskhed. Det betyder også at den både er god til en hyggelig søndagaften, men den er bestemt også værd at servere for gæster.

IMG_7707

Blåbærkage (4 pers.)

80 g. hvedemel
20 g. havregryn
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
85 g. sukker
Saft fra 1/2 citron
30 g. vegetabilsk olie (fx. kokosolie)
1/2 tsk. vaniljesukker
1 æg
75 g. græsk yoghurt
50 g. mælk
150 g. blåbær (frosne eller friske)

Yoghurt og citron frosting

200 g. græsk yoghurt
Saft fra 1/2 citron
25 g. flormelis
Evt. ca. 1/16 tsk. vaniljepulver (kornene fra 1/4 vaniljestang)

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Tag blåbærerne ud af frysere, så de kan tå lidt op
  3. Bland mel, havregryn, salt og bagepulver i en mindre skål
  4. Pisk sukker, citronsaft og olie sammen i en lidt større skål
  5. Tilsæt vaniljesukker og æg til sukkermassen og pisk yoghurt og mælk i
  6. Pisk melblaningen i den våde masse
  7. Vend blåbærerne i dejen
  8. Bag kagen i ca. 25 min
  9. Lad kagen køle af mens du blander frostingen

Kagen kan nydes hvor som helst og når som helst.

Velbekomme!

 

//

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

SQUASH og ÆRTESALAT med FETA