Sprøde BRØDSTÆNGER // Grissini stænger med pesto

BLÅBÆRSCONES

BLÅBÆRSCONESHvis der er noget som er vigtigere end æg, bacon og pandekager til en fuldendt morgenmad/brunch, så er det scones. Hvis det står til mig, så er den ikke fuldendt uden scones. Min mor fyldte år i sidste uge, så selvfølgelig skulle morgenmaden ikke fejle noget. Jeg bagte disse scones torsdagmorgen, så de var skønne, lune, luftige og friskbagte. Hvad mere kan man bede om?

Det gode ved disse scones er at de ikke bliver hverken meget “smør-tunge”, men heller ikke “tebolle-agtige”. De er lige tilpas!

BLÅBÆRSCONES

BLÅBÆRSCONES

Blåbærscones

10-12 stk

20 g. sukker
1/2 tsk. salt
3 tsk. bagepulver
Skal og saft fra 1 lime
50 g. smør
evt. skyr
1,5 dl. mælk
0,5 dl. yoghurt
110 g. havregryn, blendet finere
125 g. mel
125 g. blåbær

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål
  3. Tilsæt smør i tern og ælt smøren rundt med hænderne
  4. Tilsæt mælk, havregryn, yoghurt, limesaft og skal og rør dejen sammen
  5. Vend blåbærene i
  6. Form dem med 2 gafler (det gør ikke noget at den er lidt klistret)
  7. Læg scones på en bagepapirdækket bageplade og pensl med mælk
  8. Bag dem i  12-15 minutter. til de er gyldne

BLÅBÆRSCONES

Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde BRØDSTÆNGER // Grissini stænger med pesto