FOCACCIA med valnødder

Blåbærsovs

Blåbærsovs

Blåbærsovs med blåbær og intet andet! Hvordan kan noget så enkelt være så lækkert? Jeg er simpelthen faldet pladask for skyr og hvad smager bedre på skyr en chokolade … intet vel! Indtil jeg fandt ud af at man kunne lave den lækreste sovs / kompot / coulis af blåbær. Det er fantastisk til: skyr, yoghurt, is, pandekager, trifli, panna cotta, kager og helt sikkert masser af andre ting.

Nu har jeg i hvert fald fundet ud af at blåbærsovs og skyr er en fantastisk kombination … sammen med hakket chokolade ;)

Blåbærsovs

Blåbærsovs

Blåbærsovs

Blåbær (jeg brugte 250 g. frosne)
Evt. lidt citronsaft

  1. Tø blåbærene op ved at hælde kogende vand over
  2. Hæld vandet fra og kom blåbærene i en gryde / kasserolle
  3. Varm dem stille op ved middelvarme ind til det bliver til en sovs, kompot, coullis eller hvad du vil kalde den ;)
  4. Blend evt. med en stavblender (jeg kan dog godt lide at der er lidt bid)
  5. Smag til med lidt citronsaft
  6. Opbevar i køleskabet

Blåbærsovs

Velbekomme!

   

2 kommentarer

  • Signe

    Ser lækkert ud, må prøves snarest! Hvor længe tror du det kan holde sig? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Mange tak Signe, det er simpelthen også så lækkert og rigtig nemt! Jeg vil sige det sådan at jeg aldrig har oplevet, at det er nået at blive dårligt (nok hovedsageligt fordi det forsvinder så hurtigt når det er lavet) ;) Men umiddelbart vil jeg tro at det sagtens kan holde i hvert fald en uges tid, måske to!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

FOCACCIA med valnødder