BROCCOLISALAT med æble og macadamianødder

Når en salat går fra god til suveræn. Inspirationen kommer fra det nyeste nummer af Mad&venner, dog har jeg gjort den ret meget til min egen – specielt mht. dressingen. Normalt er jeg stærk modstander af dressinger, men den her har altså vundet en plads på hitlisten. Og og og hvis du ikke har smagt eller hørt om macadamianødder før, så er det her en oplagt mulighed – for det giver en helt anden (og bedre) smag end ristede mandler eller cashewnødder.
Broccolisalat med æble og macadamianødder
Inspiration: Mad&venner
1 broccolihoved i buketter
1-2 æbler, snittet tyndt
1 rødløg, snittet tyndt
2 håndfulde frisk spinat (eller salat)
2 dl. macadamianødder, ristede
Friske timiankviste
Dressing:
1,5 dl. græsk yoghurt
1 spsk. æblecidereddike
1/2 dl. æblemost
1/4 spsk. flydende honning
Salt og peber
- Blancher broccolibuketterne i letsaltet kogende vand i 2-3 min.
- Afkøl broccolibuketterne i iskoldt vand og lad dem herefter dryppe af
- Snit rødløg og æbler fint, med et mandolinjern hvis du har et
- Skyl spinat
- Rist nødder
- Bland salaten og dressingen hver for sig og smag dressingen til med salt og peber
- Vend dressingen i salaten og top med ristede nødder og timian
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu