SOMMER = ekstra tid til god mad og hygge

Speltotto med blomkål og danske ærter

 photo 0a72ca27-930e-42a2-af21-ce4fb2dc30b6_zps68a7a4ce.jpg

Her skam stadig liv – her er bare ingen ovn … eller jo her er en ovn – den er bare ikke så samarbejdsvillig, men der er lys og en ny ovn i sigte. Så kan det være menuen kommer til at besto af andet en wok, omeletter og pandekager (selvom det nu heller ikke er helt tosset).

Og så er der lige det der med at bo alene. Nogle gange er det simpelthen ikke det samme at lave god mad kun til sig selv, som det er at lave til andre. Selvom det virkelig ville være lækkert med god mad i hverdagen bliver det tit og ofte til skyr med chokolade, frugt og mandler. En vane som nok bør ændres. Nu er det jo været sommer, så må man vel gerne!

Hva har I fået sommeren til at gå med? Her har den stået på La Santa, igen igen igen (og jeg blir’ aldrig træt af det), en maaaasse arbejde og hyggelige aftener i Frederiksberg Have … og så lige en overanstrengt svangsene = farvel til en god tid til Berlin Maraton, men mon ikke det bliver en super fed oplevelse alligevel :)

Nå men her er et sundt (men lækkert) alternativ til den altid og for evigt elskede risotto, som du kan finde med asparges, citron og rosmarin her og med mørk chokolade her.

 photo 931a5ee3-3084-4242-8e77-e098f89d8dd4_zpsd1344f00.jpg

 photo IMG_3609_zpsd5368ec3.jpg

 photo 8e139d04-4486-4a89-b66a-1bab2f0aae48_zps85ad04ec.jpg

 photo 0c8bf3e8-3198-4627-92a6-2698192bda8c_zps0f5c0c0d.jpg

Bygotto med blomkål og ærter

1/2 spsk. smør
1 spsk. olie
1 rødløg, finthakket 
1 fed hvidløg, finthakket
1 porrer, snittet
175 g. perlespelt
1/2 blomkål, fint blendet
1 dl. hvidvin
2 tsk. salt
7,5 dl. bullion (grøntsags eller urte)
Saft fra 1/2 og skal af 1 citron
50 g. parmesan, i tynde skiver
200-250 g. friske danske ærter
Persille

  1. Varm smør og olie i en dyb pande
  2. Svits løg, hvidløg og porre ved lav varme til de er blanke
  3. Skru op for varmen, tilsæt perlebyg og svits dem i ca. 1 min.
  4. Hæld hvidvin og salt i under omrøring
  5. Når risene har absorberet vinen skrues ned på middel varme
  6. Tilsæt boullionen ca. 2 dl. af gangen og lad risene absorbere det meste af væsken før de næste par dl. tilsættes
  7. Efter ca. 5 dl tilsættes blomkålen
  8. Sørg for at røre med jævne mellemrum – det tager ca. 20-30 min. før risene er møre
  9. Tag panden af varmen og tilsæt parmesan
  10. Smag til med finthakket citronskal og saft
  11. Tilsæt finthakket persille, ærter, salt og peber

 photo 1ef2d946-6b56-491e-9404-1528aed53879_zps09982781.jpg

 

Skærmbillede-2013-12-22-kl.-02.26.39

Følg bloggen på Bloglovin' og Facebook

   

2 kommentarer

  • DET SER GODT UD flotte billeder og lækker opskrift jeg tror at med sådan en ret kan jeg gemme lidt sundt i maden til børnene mange tak for inspiration (-:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria

      Mange tak Sofie – haha og ja det ligger de helt sikkert ikke mærke til ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SOMMER = ekstra tid til god mad og hygge