SQUASHETTI CARBONARA med kylling

BYGOTTO med mørk chokolade

BYGOTTO med mørk chokolade og rødspætte

Når man blander en af mine livretter, risotto, med et af livets største glæder, som må siges at være mørk chokolade, så kan det ikke gå helt galt! Jeg tog i hvert fald chancen, her med perlebyg i stedet for risottoris. Inspirationen kom fra Fassbender & Rausch i Berlin, hvor jeg to gange har fået risotto med hvid chokolade og nøj, jeg er i den syvende himmel bare ved tanken. Og jeg må sige, at den mørke chokolade matcher retten mindst lige så godt ;)

BYGOTTO med mørk chokolade og rødspætte

Det kan for nogen måske lyde lidt finurligt, men det er virkelig noget af det jeg elsker aller mest; at stå i køkkenet med musik i baggrunden og bare hygge og kredse om maden, gerne i flere timer eller en hel dag hvis det er muligt! Bare det at kunne fordybe sig i noget af det jeg virkelig holder af, som er at løbe, svømme, cykle, dyrke crossfit, skrive, skrive, skrive, tage billeder, opleve, rejse, lære, formidle, møde mennesker og ikke mindst at lave mad.

Jeg kan sætte hak ved: løb, svømning, cykling, crossfit og madlavning.

Udover det jeg allerede kan sætte hak ved vil jeg utrolig gerne kunne skrive mere, opleve mere, formidle mere, lære med, møde flere mennesker, tage flere billeder og rejse mere!

“In the end we only regret the chances we didn’t take.”

Og således blev en bygotto med mørk chokolade personlig! Og hvorfor? Fordi bloggen er min passion. Og fordi ovenstående citat beskriver min tankegang til punkt og prikke.

BYGOTTO med mørk chokolade og rødspætte

BYGOTTO med mørk chokolade og rødspætte

BYGOTTO med mørk chokolade og rødspætte

Bygotto med mørk chokolade og rødspætte

1 stort rødløg (eller 2 små)
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. smør
2 spsk. olie
400 g. perlebyg el. risottoris
2 dl. hvidvin
2 tsk. salt
1 l. bullion (grøntsags eller urte)
Saft fra 1/2 og skal af 1 citron
50 g. parmesan, i tynde skiver
Rosmarin
25 g. chokolade

  1. Skyl perlebyg
  2. Varm smør og olie i en dyb pande
  3. Svits løg, hvidløg og porre ved lav varme til de er blanke
  4. Skru op for varmen, tilsæt perlebyg og svits dem i ca. 1 min.
  5. Hæld hvidvin og salt i under omrøring
  6. Når risene har absorberet vinen skrues ned på middel varme
  7. Tilsæt boullionen ca. 2 dl. af gangen og lad risene absorbere det meste af væsken før de næste par dl. tilsættes
  8. Sørg for at røre med jævne mellemrum – det tager ca. 20-30 min. før risene er møre
  9. Tag panden af varmen og smag til med finthakket citronskal og saft, samt finthakket rosmarin, salt og peber
  10. Tilsæt parmesan og top med hakket chokolade

Rødspætte eller anden hvid fisk

  • 1 kg. rødspætte (ca. 200 g. pr. person)
  • 1,5 dl. hvidvin
  • salt og peber
  1. Rul fileterne fra den tykke ende og krydr med salt og peber
  2. Læg dem i et ildfast fad
  3. Hæld hvidvin i faddet
  4. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i 12-15 min.

BYGOTTO med mørk chokolade og rødspætte

Velbekomme!

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SQUASHETTI CARBONARA med kylling