SALAT med VANDMELON og grillede MAJS

CHEESECAKE med HVID CHOKOLADE og RIBS

Cheesecake med hvid chokolade og ribs

Cheesecake med hvid chokolade og ribs

Sensommer kræs for alle pengene – det er lige hvad denne skønne sag er. Det var egentlig et rent forsøg, med udgangspunkt i min favorit cheesecake med hyldeblomst. Jeg undlod her hyldeblomsten og den mørke chokolade til bunden. Til gengæld blev der plads til en masse hvid chokolade og ribs, som bestemt skal nydes mens det er sæson.

Det jeg elsker allermest ved denne kage er hvor let den ligger i maven. Jeg har udskiftet fløden med mælk og skyr og mængden af sukker er simpelthen så begrænset at det ikke er værd at klage over! Så denne kage er både en sund og utrolig velsmagende udgave af en cheesecake, som bestemt er værd at servere både for bekendte, venner og familie. Men til en stille aften i sofaen eller til en kop te om søndagen er den også en vinder. Forholdet mellem den søde chokolade og de lidt sure bær er meget velafbalanceret, men hvis du elsker smagen af hvid chokolade, så vil lidt ekstra bestemt ikke gøre skade.

Cheesecake med hvid chokolade og ribs

Cheesecake med hvid chokolade og ribs

18 eller 20 cm springform // 4-6 personer

200 g. philadelphia flødeost
1/2 citron el. appelsin (skal + saft)
25 g. flormelis
25 g. rørsukker
1/16 tsk. vaniljepulver (kornene fra 1/2 vaniljestang)
1,5 dl. skyr
3 dl. mælk
4 blade husblas
125-150 g. hvid chokolade
200 g. ribs (skyllet og nippet)
30 g. smør (smeltet)
200g. kammerjunker (1/2 portion)

  1. Lav 1/2 portion kammerjunker (form dem blot i 6-7 kugler, da de alligevel skal smuldres)
  2. Varm mælken op med rørsukker
  3. Kom vaniljen i
  4. Læg husblassen i koldt vand i 5-10 min
  5. Hak chokoladen groft
  6. Tag gryden af blusset og hæld den varme mælk over chokoladen mens du rører
  7. Når chokoladen er smeltet sammen med mælken røres husblassen i
  8. Rør  citronskal og skyr i skålen
  9. Rør flødeost, citronsaft og flormelis sammen i en skål
  10. Rør begge blandinger sammen til en ensartet masse
  11. Hvis massen er lidt klumpet kan du med fordel bruge en stavblender til at få en finere blanding
  12. Hæld ribsene i massen
  13. Knus kammerjunkerne til raps og bland med den smeltede smør
  14. Beklæd en springform og mas kammerjunkeblandingen i bunden af formen med en flad genstand, så overfladen er jævn (fx. med en kop)
  15. Hæld den flydende masse med ribsene over
  16. Stil kagen i køleskabet i minimum 3-4 timer.

Den kan sagtens laves dagen i forvejen eller hvis der (utænkeligt) skulle være rester, kan de sagtens holde et par dage i køleskabet.

Cheesecake med hvid chokolade og ribs

Velbekomme!

   

10 kommentarer

  • Åååh altså en smuk kage! Ribs og hvid chokolade er en udsøgt kombination – og behøver jeg fortælle jeg er cheesecake lover? Den her må bestemt prøves!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Må mælken koge?:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej Marie,

      Det må den gerne – det er i hvert fald fint hvis den lige når at boble før du tager den af blusset :)

      Mvh. Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Den ser så lækker ud! Glæder mig til at lave den her i weekenden!
    Men kan man godt bruge nogle indkøbte kammerjunker, eller skal man selv bage dem?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Mange tak og jeg glæder mig til at høre om den falder i god jord! Jeg kunne også godt finde på at lave den en gang til her i weekenden ;) Nej, du kan sagtens købe dem og du kan også sagtens bruge digestive kiks som man normalt bruger i cheesecakes, men jeg kan smadder godt lide de kammerjunker, så hvis du alligevel skal i køkkenet kan det varmt anbefales at bikse en portion sammen ;)

      God weekend og rigtig god bagning :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Jeg lavede kagen igår, også med de hjemmelavede kammerjunker!
    Det smagte helt fantastisk, både kage og kammerjunker!! Dog havde jeg ikke forventet at den smagte SÅ meget af citron og så lidt af cheesecake, men den smager super godt alligevel! Tak for en god opskrift og god weekend :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Haha, nej den smager ikke så meget af ost – men jeg er rigtig glad for at den blev god! Og fedt at du lavede kammerjunkerne også! Jamen det var da så lidt og rigtig god søndag :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dina

    Hei,

    Jeg bor i Norge og vil gjerne lage denne kaka. Hva er skyr? Kan dette byttes ut med noe? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej :)

      Skyr er et islandsk surmælksprodukt, som rigtig mange danskere er begyndt at spise i stedet for yoghurt da det har et rigtig højt proteinindhold! Så du kan sagtens bruge yoghurt i stedet :)

      Mvh. Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SALAT med VANDMELON og grillede MAJS