PESTO

CHOKOLADEBOLLER med havregryn

IMG_8609

Lækkersulten? Hmm tjo hvorfor ikke! Chokoladeboller med havregryn eller havregrynsboller med chokolade om man vil er lidt for nemme og sunde til at det kan være sandt – men det er det. Jeg har en kæmpe passion og forkærlighed for chokolade og spiser det flere gange dagligt med god samvittighed.

Vi skulle jo som tidligere skrevet i zoo med familien og der skulle laves lidt guf til alle kusinerne og fætrene til frokost. Så jeg fandt min indre bager frem og bagte disse lækre chokoladeboller og gulerodsboller.

chokoladeboller

Chokoladeboller med havregryn

Ca. 12 stk.

2 dl. mælk
1 dl. yoghurt
25 g. gær
1 spsk. olie
1 spsk. honning
75 g. chokolade
225 g. hvedemel
125 g. havregryn
1 tsk. salt

  1. Bland mælk, yoghurt og olie
  2. Smuldr gæren i mælkeblandingen
  3. Tilsat salt og honning
  4. Tilsæt mel og havregryn indtil dejen er tyk og sej
  5. Dæk skålen og stil den i køleskabet til hævning natten over, eller så længe som muligt
  6. Hvis dejen er for klistret til at forme med hænderne kan du bruge to skeer til at forme bollerne
  7. Dæk bagepladen til med et hviskestykke og lad bollerne hvile i ca. 1/2 time
  8. Bag bollerne ved 250 grader i 5 min.
  9. Skru ned på 200 grader og lad dem bage i ca. 10-12
  10. Hvis de lyder hule når du banker på undersiden er de færdige

Velbekomme!

   

8 kommentarer

  • Louise

    De ser så lækre ud!! Hvad betyder de 150+75 og 75+50 ved mel og havregryn?
    Dem må jeg da bage senere :). YUM!
    //Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej Louise, det er simpelthen en svupper fra min side! Jeg havde ikke fået lagt målene sammen efter jeg bagte bollerne ;) Tak fordi du opdagede det! God fornøjelse med bagningen – de er smadder lækre (og vanedannende)!
      God mandag her fra sydens sol!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hov… Nu står det pludselig anderledes :). Så er jeg ikke i tvivl længere.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • A+K

    Årh, chokoladeboller er bare det bedste :D

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Det er virkelig lækkert, også med havregrynene i! Og chokolade fungerer generelt bare godt til alt ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] med chokoladebollerne bagte jeg en omgang gulerodsboller, som blev mindst lige så lækre og saftige! Lige til at smovse. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Vil super gerne prøve at bage dem her til jul, som en anderledes sen aften hyggespise.
    Men, hvornår skal chokoladen tilsættes? :)
    //Signe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej Signe,
      Det lyder som en smadder god idé – det må være en svupper at jeg ikke har skrevet det, men chokoladen skal bare vendes i til sidst, enten med røremaskine eller en dejskraber :)
      Rigtig god jul
      Mvh. Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

PESTO