PESTO

CHOKOLADEBOLLER med havregryn

IMG_8609

Lækkersulten? Hmm tjo hvorfor ikke! Chokoladeboller med havregryn eller havregrynsboller med chokolade om man vil er lidt for nemme og sunde til at det kan være sandt – men det er det. Jeg har en kæmpe passion og forkærlighed for chokolade og spiser det flere gange dagligt med god samvittighed.

Vi skulle jo som tidligere skrevet i zoo med familien og der skulle laves lidt guf til alle kusinerne og fætrene til frokost. Så jeg fandt min indre bager frem og bagte disse lækre chokoladeboller og gulerodsboller.

chokoladeboller

Chokoladeboller med havregryn

Ca. 12 stk.

2 dl. mælk
1 dl. yoghurt
25 g. gær
1 spsk. olie
1 spsk. honning
75 g. chokolade
225 g. hvedemel
125 g. havregryn
1 tsk. salt

  1. Bland mælk, yoghurt og olie
  2. Smuldr gæren i mælkeblandingen
  3. Tilsat salt og honning
  4. Tilsæt mel og havregryn indtil dejen er tyk og sej
  5. Dæk skålen og stil den i køleskabet til hævning natten over, eller så længe som muligt
  6. Hvis dejen er for klistret til at forme med hænderne kan du bruge to skeer til at forme bollerne
  7. Dæk bagepladen til med et hviskestykke og lad bollerne hvile i ca. 1/2 time
  8. Bag bollerne ved 250 grader i 5 min.
  9. Skru ned på 200 grader og lad dem bage i ca. 10-12
  10. Hvis de lyder hule når du banker på undersiden er de færdige

Velbekomme!

Næste indlæg

PESTO