Hjemmelavet MARCIPAN

CHOKOLADETRØFLER med appelsin og karamelliserede kakaonips

CHOKOLADETRØFLER med appelsin og karamelliserede kakaonips

CHOKOLADETRØFLER med appelsin og karamelliserede kakaonips

Officielt ferie og hele 2 uger af slagsen. Det skulle undre mig hvis meget af den tid ikke kommer til at blive brugt  i køkkenet eller til crossfit. De sidste par dage har postbuddet væltet ind med skønne ting og sager; først 12,5 kg chokolade og igår et brev og en medalje fra Berlin Marathon, med en hilsen og et gratis startnummer til næste år :)

Men nu står den altså på trøfler og en masse af slagsen. Sidste gang lavede jeg dem med saltkaramel og denne gang ville jeg prøve med appelsin og det fungerede smadder godt. Jeg ligger inde med en masse kakaonips, som skulle prøves. Jeg karamelliserede dem, ligesom med nødder og voila, så blev de super fine.

HUSK  for at deltage i julegavekonkurrencen om produkter fra LIND DNA og mig skal du blot lægge en “made my day”-kommentar HER – det må gerne være den samme, hvis du også har deltaget de sidste gange. Jeg synes bare de er så hyggelige! Hvis du har kommentarer til bloggen skriver du selvfølgelig også dem! Jeg tager imod med kyshånd :)

ÅRETS JULEGAVE består af et computercover fra LIND DNA, en notesbog fra LIND DNA og en stor pose Lindt chokolade (personligt blandet i Rom, og I vil ikke vide hvor svært det har været at holde fingrene fra den pose) ;) Du deltager her.

CHOKOLADETRØFLER med appelsin og karamelliserede kakaonips

Fløden blev ikke spildt med vilje. Jeg gik utrolig forsigtigt hen til bordet og i lettelsen suk gik det galt, men hva’ pokker det ser da meget fint ud ;)

CHOKOLADETRØFLER med appelsin og karamelliserede kakaonips

CHOKOLADETRØFLER med appelsin og karamelliserede kakaonips

Chokoladetrøfler med appelsin og karamelliserede kakaonips

Karamelliserede kakaonips

40 g. kakaonips
20 g. sukker

  1. Varm sukkeret på en pande eller i en kasserolle
  2. Tilsæt kakaonips og rør indtil sukkeret er gyldnet
  3. Fordel massen på en bage plade og lad dem køle helt af
  4. Hak dem fint

Trøfler

200 g mørk chokolade (jeg brugte 80% købt her)
Skal fra 1 appelsin
Saft fra 1/2 appelsin
1 dl. piskefløde
10 g. smør
Karamelliserede kakaonips / kakaopulver

  1. Hak chokoladen fint og skær smørret i små tern.
  2. Hæld fløde og appelsinskal i en kasserolle
  3. Varm fløden op til lige under kogepunktet og tilsæt herefter appelsinsaft
  4. Hæld den varm fløde gennem en si lidt af gangen over chokolade og smør så skallen ikke kommer med, mens du rører med en dejskraber
  5. Rør til det hele er en ensartet masse
  6. … Hvis chokoladen ikke vil smelte helt, kan du med fordel sætte skålen over et vandbad mens du rører
  7. Sæt skålen på køl i minimum 1,5 time, men pas på at lade den stå for længe så den stivner helt
  8. Brug derefter to teskeer til at skrabe kugler op af massen og placer dem på bagepapir
  9. Hvis klumperne er for bløde til at trille kan du stille dem på køl igen ellers kan trille dem til runde kugler i hænderne med det samme
  10. Tril dem i karamelliserede kakaonips, kakaopulveret eller evt. frysetørrede bær

CHOKOLADETRØFLER med appelsin og karamelliserede kakaonips

 Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet MARCIPAN