BYGOTTO med mørk chokolade

CHOKOLADETRØFLER med saltkaramel

Chokoladetrøfler med saltkaramel

Chokoladetrøfler ER indbegrebet af hygge, og så har jeg simpelthen hørt for meget om saltkaramel, så nu skulle det prøves! Forbered dig på at komme i chokoladehimmel med utrolig snaskede fingre – det beskriver nok bedst hyggen omkring trøflerne.

Og hvis du skal forkæle dig selv lidt ekstra så anskaf dig det økologiske kakaopulver fra AMMA. Der er verden til forskel fra andet kakaopulver, og smagen af AMMA’s er simpelthen så ren og ægte. Jeg må indrømme, at jeg er faldet pladask for AMMA og hele troværdigheden omkring både smag og hele processen fra kakaobønne til butik. Diego Badaró, som startede AMMA i 2009 er med hele vejen. AMMA’s produkter kan bl.a. købes her og jeg takker Anne Au Chocolat for at introducere mig for dette skønne chokolade, mums.

Jeg bruger AMMA’s 100% på min havregrød om morgenen, hvor den virkelige bitre smag kommer til sin ret. Så selvom mit hjerte virkelig brænder for god chokolade så er 100% lige i overkanten i sig selv ;)

Chokoladetrøfler med saltkaramel

Chokoladetrøfler med saltkaramel

Chokoladetrøfler med saltkaramel

30-40 stk.

Inspiration: Mad&venner

Saltet karamel:

1 dl sukker
1,5 spsk vand
15 g. smør
0,5 dl. piskefløde
3/4 tsk salt, gerne havsalt

  1. Kom vand og sukker i en gryde over lav varme, og rør, til sukkeret har opløst sig.
  2. Skru nu op for varmen lad gryden passe sig selv i 5-7 min. til massen begynder at blive ravfarvet. (vip evt. gryden ind imellem for at fordele varmen)
  3. … Det er meningen at massen skal boble ret kraftigt, bare vær’ tolmodig
  4. Lav herimens trøflerne
  5. Tilsæt da smør og fløde.
  6. Massen vil boble kraftigt op, og nu skal der røres forsigtigt for at røre det hele sammen til en jævn masse. Tilsæt salt, og rør det i.
  7. Tag gryden af varmen, og lad karamellen køle let

Trøfler:

200 g mørk chokolade (jeg brugte 80% købt her)
1 dl. piskefløde
10 g. smør
Saltet karamelsauce
Kakapulver / frysetørrede bær

  1. Hak chokoladen fint og skær smørret i små tern.
  2. Varm fløden op til lige under kogepunktet
  3. Hæld den varm fløde lidt af gangen over chokolade og smør, mens du rører med en dejskraber
  4. Rør til det hele er en ensartet masse
  5. … Hvis chokoladen ikke vil smelte helt, kan du med fordel sætte skålen over et vandbad mens du rører
  6. Lad det køle i 15-20 min.
  7. Rør den saltede karamel i.
  8. Sæt skålen på køl i minimum 1,5 time, for nogen skal det helst stå til næste dag
  9. Brug derefter to teskeer til at skrabe kugler op af massen og placer dem på bagepapir
  10. Hvis klumperne er for bløde til at trille kan du stille dem på køl igen ellers kan trille dem til runde kugler i hænderne med det samme
  11. Tril dem i kakaopulveret eller frysetørrede bær

Opbevar i køleskabet, men tro mig de forsvinder alt for hurtigt ;) HYG

Chokoladetrøfler med saltkaramel

Velbekomme!

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BYGOTTO med mørk chokolade