VILDE krydrede GULERØDDER

COPENHAGEN COOKING 2013 – find hoved og hale i madfesten

COPENHAGEN COOKING 2013

En madfest uden lige … eller det kan jeg jo sagtens komme og sige. Det er nemlig mit første år som aktiv under Copenhagen Cooking, men til gengæld tror jeg også at jeg kommer godt efter det i år. For det er ikke ligefrem mulighederne som sætter begrænsninger, det er nærmere tiden. På blot 10 dage løber hele 150 arrangementer af stablen alle med samme formål: at fejre gastronomien og det social samvær omkring maden.

Festivalen sætter i år fokus på tematet “SOCIAL FOOD” og der bliver budt på alt lige fra gourmetmiddage, messer, pop-up restauranter, markeder til kogeskoler, ukendte guldklumper og mad i børnehøjde. Der er noget for ALLE!  For mig handler det hovedsageligt om at blive inspireret, lære, møde en masse spændende og nye mennesker, suge til mig af indtryk og smage en masse forskelligt. Jeg har virkelig måtte prioritere i programmet da flere arrangementer er en anelse pebrerede og jeg har desværre måtte udelade nogle virkelig fede events, men sådan er det. Til gengæld er der også en hel del fede gadekøkkener, markeder, messer og den slags som er åbent for alle.

Jeg har samlet mit program her, så I (og jeg selv) kan få et overblik over nogle af de mange muligheder under Copenhagen Cooking. Flere af de events, som jeg har i tankerne dukker op flere gange i kalenderen og det er simpelthen fordi jeg ikke ved hvilken dag jeg dukker op eller om jeg blot vender tilbage. Jeg har til sidst selvfølgelig også koblet et par ekstra på, som jeg smadder gerne ville have skrevet i kalenderen.

COPENHAGEN COOKING 2013

Onsdag d. 14. august

Allerede i onsdags stod den på snigpremiere med Wonderful Copenhagen og mad+medier. En fantastisk oplevelse både gastronomisk og socialt. Så kan man snakke om at mad samler mennesker – for sikke et netværk, som bakker op omkring gastronomien i Danmark. Rasmus Bo Bojesen og Mikkeller havde disket op med henholdsvis en overdådig chokoladebuffet og en vildt lækker øl med champagne og stikkelsbær ved navn “Hip Hip Hurrah!” Buffeten bød på bl.a.:

  • Letsyltet dansk kalv med ristede kakaobønner og blomkål
  • Let bagt sommertorsk med sennep, 72 % Oialla-chokolade og strandens frie urter
  • Hybenflødeboller
  • Lune Oialla-scones med chokoladesmør
  • Rørt skyr med nibs og vilde kirsebær
  • Dragée af paranødder
  • Mirabelletærte med friskost og ølandshvede
  • Karamel med salt fra Uyuni i Bolivia
  • 72 %-Oialla med stikkelsbær

Der er virkelig noget at give sig i kast med hjemme i køkkenet – for nøj hvor var det en utrolig skøn buffet.

COPENHAGEN COOKING 2013

COPENHAGEN COOKING 2013

——————————————————-

MIN KALENDER:

Torsdag d. 22. august:

Den officielle åbning

Som startskud på festivalen åbnes dørene for en international madevent om årets tema Social Food – med internationalt stjernedrys af Alex Atala, Kamal Mousawak, Christian F. Puglisi og Adam Price.

Læs mere her

Tid: kl. 16.00-19.30

Sted: Den Sorte Diamant

Pris: 350 kr.

Fredag d. 23. august

Singapore Street Food Festival

Fire gæstekokke serverer i tre dage traditionelle Singapore-retter efter opskrifter, der er gået i arv igennem generationer. Gå på opdagelse i boderne, se og duft dig frem til dagens måltid, del evt. flere små retter med dine venner og nyd maden ved langbordene på torvet.

Læs mere her

Tid: kl. 16-20

Sted: Vesterbros Torv, 1620 København V

Sensommerens bær i det salte køkken

SALT laver en 4-retters menu, hvor de enkelte retter bygges op omkring bærrets karakter og ingredienser fra både hav og mark. Sensommerens bær forbinder vi oftest med det søde køkken, men den variation af smag og krydderi, der er i alt fra stikkelsbær og solbær til kirsebær gør bærrene interessante også i det salte køkken.

Læs mere her

Tid: kl. 18.30

Sted: SALT bar & restaurant

Pris: 300 kr.

Lørdag d. 24. august

Singapore Street Food Festival

Fire gæstekokke serverer i tre dage traditionelle Singapore-retter efter opskrifter, der er gået i arv igennem generationer. Gå på opdagelse i boderne, se og duft dig frem til dagens måltid, del evt. flere små retter med dine venner og nyd maden ved langbordene på torvet.

Læs mere her

Tid: kl. 12-20

Sted: Vesterbros Torv, 1620 København V

Nordic taste

Gastronomiske oplevelser for alle med gourmet-smagsprøver fra nordiske toprestauranter og små-producenter.

Læs mere her

Tid:  kl. 12-15 og 15-18

Sted: Søren Kierkegaards Plads, 1221 København K

Pris: Gratis adgang. Klippekort med 10 smagsprøver: 175 kr + gebyr

Meyers bageri under åben himmel

Bageriet rykkes udenfor med kendte hits og nyheder

Læs mere her

Tid: kl. 10-16

Sted: Jægersborggade 9

Søndag d. 25. august

VM i risotto

Kokke fra hele verden er inviterede til at dyste om, hvem der kan lave verdens bedste risotto.

Læs mere her

Tid: kl. 12-16

Sted: Torvehallerne

Nordic taste

Gastronomiske oplevelser for alle med gourmet-smagsprøver fra nordiske toprestauranter og små-producenter.

Læs mere her

Tid: kl. 12-15 og 15-18

Sted: Søren Kierkegaards Plads, 1221 København K

Pris: Gratis adgang. Klippekort med 10 smagsprøver: 175 kr + gebyr

Singapore Street Food Festival

Fire gæstekokke serverer i tre dage traditionelle Singapore-retter efter opskrifter, der er gået i arv igennem generationer. Gå på opdagelse i boderne, se og duft dig frem til dagens måltid, del evt. flere små retter med dine venner og nyd maden ved langbordene på torvet.

Læs mere her

Tid: kl. 12-18

Sted: Vesterbros Torv, 1620 København V

Meyers bageri under åben himmel

Bageriet rykkes udenfor med kendte hits og nyheder

Læs mere her

Tid: kl. 10-16

Sted: Classensgade 3

Onsdag s. 28. august

CPH Food Film Lab

En enkelt aftens dramatisk forsmag på mediets totalsanseoplevelse af lys, lyd, lugt, smag og følelser fra top til tå. CPH Food Film-laboratoriet tester en stribe udvalgte madfilm til snacks, smagsprøver, retter og drinks, nøje tilpasset tema, handling, og filmiske virkemidler.

Læs mere her

Tid: kl. 18-21.30

Sted: Madlaboratoriet/madteatret Madeleines + Zonen for madkultur på Refshaleøen

Pris: 450 kr.

Torsdag d. 29. august

Økologisk markedsdag

Mød leverandører og producenter, der leverer råvarer til bl.a. børnehaver, skoler, plejehjem og kantiner og se og smag dig frem gennem boderne.

Læs mere her

Tid: kl. 13-18

Sted: Ingerslevsgade 44, 1705 København V (KBH Madhus)

Lørdag d. 31. august

Fødevaremarked i Meyers Deli

Meyers Deli får besøg af en række små fødevareproducenter, der fortæller om deres produkter og uddeler smagsprøver. Der sørges for langborde, så du kan nyde frokosten under åben himmel.

Læs mere her

Tid: kl. 11-15

Sted: Meyers Deli, Godthåbsvej 10, 2000 Frederiksberg.

Mangfoldighedsfest på Prags Boulevard

En lang række af Københavns bedste, internationale restauranter laver gadekøkken, og minoritetsforeninger fra hele verden skaber den festlige ramme. Her kan man også smage Mikkeller’s festivaløl “Hip, hip, hurra!” – den er virkelig god

Læs mere her

Tid: kl. 12-20

Sted: Prags Boulevard, 2300 København S

Pris: Gratis entré, retterne koster 30 – 35 kr. Husk kontanter!

Søndag d. 1. september

Taste food and fair

Tre dages smagsmesse med fokus på de særlige og unikke delikatesser – over 500 forskellige smagsprøver og exceptionelle messetilbud.

Læs mere her

Tid: kl. 10-18 (fredag kl. 14-20 og lørdag kl. 10-20)

Sted: Tietgensgade 20, København K

Pris: Entrée 99 kr.

Fødevaremarked i Meyers Deli

Meyers Deli får besøg af en række små fødevareproducenter, der fortæller om deres produkter og uddeler smagsprøver. Vi sørger for langborde, så du kan nyde frokosten under åben himmel.

Læs mere her

Tid: kl. 11-15

Sted: Meyers deli, Gl. kongevej 107, 1850 Frederiksberg

Torvehallernes 2 års fødselsdag

Der bydes på godter til både ganen og øregangene, tilbud for pengepungen og delikatesser så langt øjet rækker.

Læs mere her

Tid: kl. 11-17

Sted: Torvehallerne

Mangfoldighedsfest på Prags Boulevard

En lang række af Københavns bedste, internationale restauranter laver gadekøkken, og minoritetsforeninger fra hele verden skaber den festlige ramme.

Læs mere her

Tid: kl. 12-18

Sted: Prags Boulevard, 2300 København S

Pris: Gratis entré, retterne koster 30 – 35 kr. Husk kontanter!

——————————————————-

Så er vi kommet til de arrangementer som jeg utrolig gerne vil opleve, men desværre er der begrænsninger på både tid og økonomi. Men det skal bestemt ikke forhindre dig i at kigge nærmere! :)

Strangas dessertaften, læs mere her

Om: Nikolaos Strangas komponer en 4-retters menu, som serveres i Strangas Dessert Boutique.

Dato: 23/8 og 24/8 kl. 18.30-21.30

Pris: 695 kr.

Taste of Copenhagen, læs mere her

Om: De københavnske Michelin-præmierede restauranter, AOC, Grønbech & Churchill, Kokkeriet og Kiin Kiin, åbner dørene med studentervenlige priser.

Dato: 26/8-29/8 kl. 17-20.30

Pris: 425 kr.

Cph Nordic Dining, læs mere  her

Om: Københavns Lufthavn byder på nordiske gastronomioplevelser i verdensklasse, når anerkendte gæstekokke af Michelin-kaliber giver deres bud på en nordisk frokost/aften-menu i en specieldesignede popup-restaurant.

Dato: 20/8-29/8

Pris: 279 kr. for 3 retter

Forpremiere på stedsans, læs mere  her

Om: Under Copenhagen Cooking er der mulighed for at få et smugkig på et nyt forum for lokal madglæde, bæredygtighed og sundhed, som åbner i København i efteråret 2013, når der inviteres på middage med kød og grønt fra den biodynamiske gård Birkemosegård serveret med entusiastisk kærlighed til god mad og skønne naturvine fra Rosforth & Rosforth. Alt sammen med masser af råhygge på kajkanten under Knippels Bro med udsigt over havnen.

Dato: 23/8-1/9 kl. 18.30

Pris: 600 kr.

Hele fisk på langborde, læs mere  her

Om: Fællespisning ved vores langborde på kajen, hvor vi serverer muslinger og hele grillede fisk til hovedløse priser.

Dato: 23/8-25/8 og 30/8-31/8 kl. 19-21 og kl. 22-00

Pris: 150 kr.

Urban Roof Picnic, læs mere  her

Om: På taget af det legendariske Axelborg står Rasmus Bo Bojesen for gourmetpicnic. Her kan du opleve en aften med god mad, afslappet stemning, sprøde beats og overraskelser. (Nøj, hvor ville jeg gerne snige med her!)

Dato: 28/8 kl. 19

Pris: 550 kr. inkl. vin

Gourmet hotdogs hos DØP, læs mere  her

Om: Smovs en prisvindende gedepølse i lækkert surdejsbrød og toppings med alt godt fra Norden.

Dato: 23/8 kl. 12-18

Pris: 50 kr

Street corner kitchen, læs mere  her

Om: Street Corner Kitchen sætter fokus på den latinamerikanske kultur og præsenterer et afslappet arrangement med masser af fællesskab og tre mexicanske retter.

Dato: 23/8-1/9 fra kl. 17

Pris: 180 kr. for 3 retter

Hvis jeg ikke har skrevet pris, er det umiddelbart gratis, men det kan ende med at blive dyrt alligevel ;)

Beskrivelserne af de forskellige events er fundet her!

Download app’en Copenhagen Cooking – den er smadder overskuelig :)

Jeg håber virkelig at I får en lige så god festival som jeg håber på at få!

HYG!

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VILDE krydrede GULERØDDER