FISKEFRIKADELLER med spinat og hjemmelavet fars

CREME BRÛLÉE med CHOKOLADE og skyr

Creme brûlée med chokolade og skyr

Det er ikke fordi at jeg har væltet mig i creme brûléer gennem de sidste 18 år, men at skelne mellem desserter som skal i gemmebogen og i skraldespanden – det kan jeg. Den her er til GEMMEBOGEN. Mums for søren. Vi gav min far en gasbrænder i fødselsdagsgave og den blev her indviet (det er nu skønt at give gaver som alle kan få glæde af). ;)

Den var dejlig cremet og mousse-agtig, ikke blævrende som gelé. Jeg er normalt ikke et mousse-menneske – det kræver i hvert fald vaniljeis på sidelinjen – men den her krævede intet til. Den var ikke tung og kvalm, men let og lækker. Både chokolade og vanilje kom fantastisk til sin ret. Noget af det jeg nyder allermest ved at lave desserter er at få den rigtige smag frem. Al den sukker, smør og fløde som normalt bliver brugt finder jeg slet ikke nødvendig. Chokoladedesserter skal smage af chokolade og ikke af al det unødvendige.

Creme brûlée med chokolade og skyr

Creme brûlée med chokolade og skyr

Creme brûlée med chokolade og skyr

Creme brûlée med chokolade og skyr

4 personer

3 pastauriserede æggeblommer 
50 g. sukker
1/2 vaniljestang
1,5 dl. piskefløde
1 dl. skyr
1 dl. mælk
60 g. chokolade (70%)
Rørsukker

  1. Forvarm ovnen til 150 grader (varmluft)
  2. Hak chokoladen
  3. Kog mælk, fløde, sukker, vaniljesukker og stang op
  4. Lad massen trække i 10-15 min. til det har nået ca. 50 grader (så æggene ikke stivner når de bliver blandet i)
  5. Hæld fløden over æggeblommerne lidt af gangen under omrøring
  6. Fisk vaniljestængerne op
  7. Tilsæt chokoladen og rør med en dejskraber indtil chokoladen er smeltet
  8. Tilsæt tilsidst skyren
  9. Blend med en stavblender til massen er ensartet (sørg for at sætte den ned i blandingen før du tænder)
  10. Fordel cremen i 4 skåle og stil dem i et ildfast fad
  11. Hæld kogende vand i fadet, så det dækker til halvt op på skålene
  12. Bag i ca. 20 min. til de har sat sig (de skal stadig være lidt blævrende når du rykker til fadet)
  13. Lad dem køle lidt af før du dækker dem til med film og sætter dem i køleskabet (gerne natten over eller det meste af dagen)
  14. Tag den ud af køleskabet og drys et lag rørsukker på toppen af hver servering
  15. Karamelliser sukkeret med en gasbrænder
  16. Server lige efter, mens cremen stadig er kølig

Creme brûlée med chokolade og skyr

Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FISKEFRIKADELLER med spinat og hjemmelavet fars