COPENHAGEN COOKING 2013 - find hoved og hale i madfesten

Frandsens FRIKADELLER

Frandsens frikadeller

Det må vel være indbegrebet af rigtig dansk hygge! Gode gammeldags frikadeller. Det er en skøn familieopskrift, som altid er blevet lavet herhjemme, og det siger vel lidt om hvor godt de smager! Vi laver altid et hav af gangen og fryser dem ned. Mængden er dog reduceret en anelse i opskriften, så det er til at overskue. Men hvis du føler for at lave små 200 styks som vi normalt laver af gangen, så er det bare med at gå i krig. For de aftner hvor man ikke lige orker at stille sig bag komfuret, så er det et super fint alternativ at tø lidt frikadeller op :)

Frandsens frikadeller

Frandsens frikadeller

25-30 stk. (ca. 1,1 kg. færdig fars)

500 gr. magert hakket kalve- og svinekød
1½ tsk. groft salt
1 1/4 dl. mel (ca. 80 gr)
100 gr. havregryn
1 æg
1-2 revne løg, ca. 100 gr.
200 gr. revne gulerødder
2½ dl. mælk
1/4 tsk. stødt peber

  1. Rør kødet godt sammen med salt, så det føles sejt
  2. Tilsæt resten af ingredienserne, og rør det hele sammen til det har en god konsistens (på en røremaskine bør det æltes i min. 5 min.)
  3. Tilsæt evt. yderligere mælk, hvis dejen er for fast
  4. Sæt det hele i køleskabet i min. en halv time.
  5. Form frikadellerne
  6. … TIP: Hav et glas koldt vand stående, som du dypper skeen i mellem hver frikadelle – så er de supernemme at forme og få til at slippe skeen.
  7. Steg frikadellerne i ca. 2 min. på hver side, til de er brune
  8. Skru lidt ned for varmen, og steg dem færdig i yderligere ca. 4 min. på hver side.

Vi laver typisk frikadeller af 3 kg. fars af gangen. Det giver ca. 180 frikadeller, som vi fryser ned. For at det ikke skal tage for lang tid, så giv frikadellerne 2-3 min. på hver side, og læg dem derefter i et fad som du sætter i ovnen ved 200 grader i 20 min – så er de gennemstegte, mens du laver et nyt hold frikadeller på panden.

Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COPENHAGEN COOKING 2013 - find hoved og hale i madfesten