Hjemmelavet sund ENERGIBAR

Frisk CHEESECAKE med hyldeblomst

IMG_8917

Jeg har aldrig rigtig smagt eller eksperimenteret med cheesecakes før jeg prøvede smagsløjer’s opskrift. Med udgangspunkt i den har jeg lavet en 5-6 cheesecakes, som hver gang har haft et præg af det ene eller andet, og er nu ændret end del fra den oprindelige. Denne her er dog min “aller ynglings”. Jeg har lavet bunden af mine kammerjunker og chokolade, selvfølgelig. Toppen smager virkelig af sommer med både kernemælk, citron og hyldeblomst! Når du først har prøvet denne, så bliver det en genganger – tro mig.

Da jeg lavede denne kage på billedet den anden dag, var jeg virkelig i mit “hygge-mode”, og jeg troede lige, at jeg havde købt alt ind, som skulle bruges … men var der kun 3 blade husblas? Det tror jeg vist lige. Jeg var naiv nok til at tro, at det nok skulle gå, men det nåede desværre ikke at sætte sig 100%! Så husk at bruge 4 blade! Den smagte dog stadig himmelsk, så det var kun det visuelle som manglede ;)

cheesecake

IMG_8909

Cheesecake med hyldeblomst

18 cm springform // 4 personer

200 g. philadelphia flødeost
1/2 citron el. appelsin (skal + saft)
25 g. flormelis
25 g. rørsukker
1/16 tsk. vaniljepulver (kornene fra 1/2 vaniljestang)
1,5 dl. yoghurt
3 dl. kernemælk
4 blade husblas
5-6 spsk. koncentreret hyldeblomst
50 g. chokolade
200g. kammerjunker (1/2 portion)

 1. Lav 1/2 portion kammerjunker (form dem blot i 6-7 kugler, da de alligevel skal smuldres)
 2. Varm 1 dl. kernemælk op med rørsukker
 3. Kom vaniljen i
 4. Læg husblassen i koldt vand i 5-10 min
 5. Tag gryden af blusset og rør husblassen i
 6. Rør kernemælk og yoghurt i gryden så det får lidt varme
 7. Hæld blandingen i en skål og kom den finthakkede citronskal og hyldeblomst i
 8. Rør flødeost, citronsaft og flormelis sammen i en skål
 9. Rør begge blandinger sammen til en ensartet masse
 10. Smelt chokoladen
 11. Knus kammerjunkerne og bland med den smeltede chokolade
 12. Beklæd en springform og mas kammerjunkeblandingen i bunden af formen med en flad genstand, så overfladen er jævn (fx. med en kop)
 13. Hæld den flydende masse over
 14. Stil kagen i køleskabet i minimum 3-4 timer

IMG_8934

Velbekomme!

   

4 kommentarer

 • Line Amalie

  Hej Maria.

  Først og fremmest tak for en super inspirerede blog med nogle lækre opskrifter :) Det er virkelig skønt med en blog, hvor der er fokus på sundhed, uden det bliver fanatisk.
  Jeg vil prøve at kaste mig ud i at bage denne cheesecake, men har lige et spørgsmål ang. bunden. Bager du kammerjunkerne inden de smuldres, eller er det bare selve dejen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Frandsen

   Hej Line Amalie,

   Mange tak for de søde ord :) Jeg bager kammerjunkerne inden jeg smuldrer dem, det synes jeg bliver bedst – men jeg laver dem bare større så man ikke skal stå og fedte med alle de små kugler ;) Når de er færdigbagt smuldres de i en skål og smuldren blandes med den smeltede chokolade eller den smeltede smør, afhængig af hvad du helst vil! og herefter mases blandingen i bunden af formen … er nemmere end det lyder ;) God fornøjelse med bagningen, bliver helt lækkersulten!

   Mvh. Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] er lige hvad denne skønne sag er. Det var egentlig et rent forsøg, med udgangspunkt i min favorit cheesecake med hyldeblomst. Jeg undlod her hyldeblomsten og den mørke chokolade til bunden. Til gengæld […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Cheesecaken skal laves seneste ved 2-3 tiden om eftermiddagen og gerne før. Du kan sagtens udelade ribsene og evt. servere med friske bær i stedet, som her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

Hjemmelavet sund ENERGIBAR