LETSPRÆNGT SVINEMØRBRAD min livret

Frisk KOLDSKÅL med citron

IMG_7847

Hvem elsker ikke koldskål? Det er som om, at dansk sommer (uafhængigt af vejr) og koldskål bare ikke kan undvære hinanden. Jeg har absolut intet imod dem, som sælges i supermarkederne, men det er nu skønt at kunne bestemme forholdet mellem det sure og søde helt selv! Vaniljen giver et rigtig lækkert pift og så er det helt op til dig og dine smagsløg om du er mest til appelsin eller citron!

Koldskål er ikke engang en voldsom stor synder sundhedsmæssigt, så der er ikke andet at sige end “helt sikkert” og find så piskeriset frem og miks dig frem til din ynglingskombination. Måske er det dog ikke lige på toppen af sundhedsstyrelsens anbefaling over de mest nærende aftensmåltider, men det er nu engang sommer, og man skal huske at nyde i ny og næ … og helst oftere!

I disse dage arbejdes der på højtryk med malerpenslerne i min brors nye lejlighed, og der er da ikke noget bedre end at vende hjem til en god stor portion hjemmelavet koldskål med hjemmelavede super lækre kammerjunker, som forresten kommer på bloggen imorgen.  Både koldskål og kammerjunker er meget enkle og hurtige at lave, så find sommerhumøret frem, og forkæl dig selv med den skønneste sommerklassiker.

IMG_7790

Koldskål:

1 L kernemælk
0,5 L A38 / tykmælk
3 æggeblommer (pasteuriserede)
1/8 tsk. vaniljepulver (korn fra 1 vaniljestang)
35 g. sukker
Citronskal og saft fra 1/2 citron

  1. Pisk æg og sukker til æggesnaps (1-2 min.)
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk til en ensartet masse (husk at hakke citronskallen fint)
  3. Smag til med ekstra vanilje og sukker hvis den mangler sødme

Velbekomme!

   

2 kommentarer

  • Helt enig, koldskål er en skøn ting!
    Hvor ser de gode ud dine kammerjunkere med marcipan i. Så bliver det vist ikke bedre ;-)

    For et par uger siden lavede jeg også koldskål men med topping på at honningristet havregryn.
    http://www.madling.dk/koldskal-med-honningristet-havregryn/

    Jeg må prøve dine kammerjunkere næste gang :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Koldskål er en fantastisk ting og mange tak! De er virkelig gode og slet ikke nær så syndige som dem man køber! Marcipanen giver rigtig god smag uden at være for dominerende, så de er helt sikkert værd at prøve ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

LETSPRÆNGT SVINEMØRBRAD min livret