APPELSINSALAT med sukkerærter og peanuts

Fyldte chokolader med saltkaramel

IMG_2814

Det er virkelig ikke fedt at sidde her og fortælle om de skønneste fyldte chokolader, når der er ikke er en eneste tilbage herhjemme. Men men men så må vi hellere komme i chokoladekøkkenet igen snart. Og hvis du har planer om at springe i chokoladekøkkenet kan du med fordel læse lidt om temperering HER og finde inspiration til fyld, bl.a. med hvid chokolade og frysetørrede hindbær og med hvid chokolade og havtorn.

IMG_2802

Fyldte chokolader med hvid chokolade og frysetørrede hindbær

Her kommer lige et par gengivelse fra et tidliger indlæg til dig som vil gøre livet lidt sødere og hyggeligere med fyldte hjemmelavede chokolader:

HUSK:

Opbevar din chokolade optimalt ved 15-20 grader
Hvis du laver fyldte chokolader i støbeforme må formene IKKE vaskes med sulfo eller ligende efter brug! Kun med vand
Hvis der kommer vand i chokoladen er den ødelagt og processen må startes forfra
Opvarmningsprocessen går lige pludselig meget hurtigt og kan nemt løbe fra en hvis man ikke er opmærksom

Callebaut er en sikker vinder her hjemme og når der bliver købt er det ikke i små mængder. Vi køber gerne mellem 8-12 kg. af gangen og det er ikke fordi de forsvinder langsomt. Vi køber chokoladen hjem fra Skotland, hvilket langt bedre kan betale sig og så er det samtidig smadder god chokolade og et rigtig godt alternativ til Valrhona. Shoppen finder du her.

LÆS MERE OM SELVE TEMPERERINGEN HER

Det skal du altid bruge:

Ca. 400 g. chokolade pr. form (vi arbejder altid med 1200 g. af gangen, du kan altid lave pålægschokolade af resten)
Minimum 1 støbeform, de kan købes hos bl.a. Kunst & Køkkentøj
Et vandbad (en gryde + en stor skål)

Fyldte chokolader med hvid chokolade og frysetørrede hindbær

Fyldte chokolader med saltkaramel

Temperer din chokolade
Fordel chokoladen over formen og sørg for at alle huller er fyldt ud
Bank nu det overskyddende chokolade ud, så der sidder en skal tilbage og samtidig er plads til fyldet
Skrab med en pallet, så der ikke sidder rester udenfor hullerne
Lad chokoladen størkne
Fordel dit fyld med to skeer i alle huller
Dup med en våd finger hvis noget af fyldet stikker over kanten, da der skal være plads til chokoladebunden
Lad evt. dette sætte sig lidt, hvis det er flydende
Gentag punkt to og bank formen godt ned i bordet så alle lufthuller forsvinder
Skrab med en palet så du får en fin bund på alle chokolader og ligeledes så chokoladerne er nemme at banke ud
Lad chokoladerne sætte sig helt
Bank kanten mod et bord så chokoladerne ryger ud, hvis de ikke gør dette har de ikke sat sig ordentligt

Saltkaramel

1 dåse kondenseret mælk

Fjern etiketten
Stil dåsen i en gryden og hæld vand i gryden så dåsen er dækket
Kog vandet op og skru herefter ned og lad dåsen stå i gryden med vand og simre i 3 timer
… Sørg for at dåsen er dækket med vand hele tiden
Tag dåsen op efter 3 timer og lad den køle helt af før du åbner dåsen
Tag en passende mængde karamel og bland lidt salt i (smag dig frem, det er den bedste ting ved at lave saltkaramel)

IMG_1270

Skærmbillede-2013-12-22-kl.-02.26.39

Følg bloggen på Bloglovin' og Facebook

   

8 kommentarer

  • Åh hvor lækkert! Det kunne være en super fin lille gave til en rar person! :-)

    Jeg tænkte lidt på, om den karamel der, er sådan chewy og tyk, eller sådan? Minder den lidt om guldkarameller?

    Kærligst
    Nadja

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Lige præcis – har brugt dem til værtindegaver et par gange og det falder i rigtig god jord. Det er trods alt en anelse mere personligt end en blomst ;) Nej det er mere cremet og fløjlsblødt end guldkarameller :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • HAPS! Måske er vi ovre jul – men hey, den varer jo lige til påske og fyldte chokolader er da alle årstider og midtimellem :) Ihvertfald herhjemme! Jeg har ofte tænkt nu må det også være, men NU skal det da være – det ser jo alt for smækre ud :D

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Haha – chokolade er perfekt til alle anledninger UDEN undtagelser! ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmm, hvor ser de altså fine ud dine fyldte chokolade og jeps, mine tænder begynder at løbe i vand! :)
    Håber du har nydt vinterferien, Maria.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Årh mange tak – det er simpelthen også det bedste! Jo tak, håber også du har nydt din :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • lima

    hvilken procent chokolade bruger du til de fyldte chokolader? :) tak!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

APPELSINSALAT med sukkerærter og peanuts