BLÅBÆRSCONES

GRÆSKARSUPPE med sprød salsa

Græskarsuppe med sprød salsa

Græskarsæson = skønne retter, men også en ende på sommeren. Hvis det stod til mig måtte det da gerne være sommer et par måneder endnu, men visse vasse den kommer igen til næste år. Så må vi da bare nyde efteråret og lidt græskar … og et marathon om 2,5 uge.

Det vrimler med opskrifter på græskarsuppe for tiden, men jeg synes nu at denne enkle opskrift er smadder god. Til græskarsuppen lavede jeg en sprød salsa, lidt ristede græskarkerner og tigerrejer. Mums … et rigtig hyggeligt måltid.

Græskarsuppe med sprød salsa

Græskarsuppe med sprød salsa

Græskarsuppe med sprød salsa

1 græskar (ca. 750 g. kød)
Ca. 30 g. ingefær
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
7,5 dl. grønsagsbouillon
Salt og friskkværnet peber

  1. Skær græskarret i mindre stykker og hak ingefær, løg og hvidløg fint
  2. Sauter løg, hvidløg og ingefær med salt og peber i olie i ca. 5 min
  3. Bland græskarternene i og fortsæt i 1-2 min.
  4. Tilsæt boullion, bring det i kog og lad det derefter simre i 20-30 min. til alt er mørt
  5. Blend suppen til en jævn konsistens
  6. Smag til med salt og peber (evt. citronsaft)

Topping

Græskarkerner
Tigerrejer
Salsa:
2 tomater
1/2 agurk
1 rød peberfrugt
4 radisser
1 lille rødløg
1 håndfuld basilikum
Saft fra 1 lime
Salt og peber

  1. Skær tomaterne i kvarte og fjern indmaden og skær den i meget fine tern.
  2. Gør det samme med agurken og peberfrugten
  3. Hak rødløg, basilikum og radisser
  4. Tilsæt limesaft, salt og peber
  5. Rist græskarkernerne på en tør pande
  6. Steg rejerne i lidt olie lige før servering

Græskarsuppe med sprød salsa

Velbekomme!

   

8 kommentarer

  • Hvad er der i sprød salsa? Det ser så lækkert ud :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Mange tak! Opskriften på salsa står også i indlægget under suppen :) Salsaen var virkelig god til suppen, kan varmt anbefales! :)

      Ha’ en dejlig dag!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • heidi

    hvad er det for et slags græskar du bruger?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Suppen ser helt vild lækker ud , jeg vil prøve den i denne uge .
    Salsaen virker helt vildt godt , vi lavede den til et stykke ovnbagt havtaske og den var lige i øjet :)
    Tak for en super blog
    Venlig hilsen
    Steffan

    Kødauktionen.dk – Kødleverandør til de danske Restaurationer

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej Steffan,
      Tak for det – det er super skønt med noget feedback på opskrifterne :)
      God idé med salsaen til fisk – den var nemlig smadder god :) Og jeg håber også at suppen falder i god jord!
      Mvh. Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisa Simonsen

    Hej Maria!
    Hvor mange personer er det til i opskriften? Hvis det skal laves som aftensmad? :-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej Lisa,

      Jeg lavede den til 3 personer og der blev den spist op. Så 3 personer :)

      Mvh. Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BLÅBÆRSCONES