RABARBERTÆRTE med marcipan

Hjemmelavet sund ENERGIBAR

hjemmelavet sund energibar

Jeg har aldrig været til proteinpulver og barer, som er stoppet med alverdens finurligheder – men helt vellykket har jeg lavet en bar med alt i, som er perfekt til både før og efter træning, så depoterne bliver fyldt op. Dengang jeg trænede 3-4 timer dagligt levede jeg nærmest af havregryn med mælk og rosiner. Min mave havde det forfærdeligt, men det ignorerede jeg! I dag er jeg blevet meget klogere på kost og på at det sgu nok ikke holder i længden at leve af havregryn. Til gengæld, for at komme tilbage til barerene, kunne jeg sagtens forestille mig at snuppe sådan en fætter her med i tasken og guffe i skolen efter morgentræning eller når vækkeuret ringer 6.30 og jeg skal være til crossfit kl. 7.

Du kan selvfølgelig sagtens putte flere kerner, nødder og lidt proteinpulver i, eller spare på chokoladen for den sags skyld, men jeg synes at det fungerede rigtig godt på denne måde! Proteinpulver finder I i hvert fald aldrig i mit køkken, men til gengæld elsker jeg proteinrig kost i form af æg, kød, fisk, fjerkræ og ikke at forglemme skyr (med mørk chokolade). Jeg har tidligere prøvet at have en skyr med i tasken – den var dog ret så lummer efter et par timer, desværre.

IMG_8814

Hjemmelavet sund energibar

8-10 små barer

75 g. havregryn
50 g. mandler (groft hakkede)
25 g. solsikkekerner
25 g. kokosmel
50 g. rosiner
25-50 g. chokolade (groft hakket)
75 g. skyr
2 spsk. akacia honning
1 æg

 1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft 
 2. Bland havregryn, mandler, kerner og kokosmel
 3. Fordel det på en bageplade og sæt i ovnen i ca. 15
 4. Rør rundt undervejs til det hele er let gyldent
 5. Skru op til 175 grader
 6. Bland skyr, honning og æg
 7. Tilsæt rosiner, chokolade og den lune mysliblanding
 8. Blandingen er så fast at du blot kan fordele det på et bagepapir i den ønskede tykkelse (eller fordel det i en beklædt form)
 9. Bag massen i 15-20 min
 10. Tag den ud af ovnen og skær den ud i 8-10 barer
 11. Læg barerne på bagepapiret og bag i yderligere 10 min

Velbekomme og god træning!

Næste indlæg

RABARBERTÆRTE med marcipan