Frisk KOLDSKÅL med citron

HYG DIG for pokker

Cheese cake før et halvmarathon! Mørk chokolade efterfulgt af en hård omgang crossfit kl. 7 om morgenen! 5 stykker frugt og lidt (meget) chokolade til frokost hver dag i 2 uger på La Santa! Tjaa, i mine øre lyder det ikke helt tosset – det lyder da hyggeligt. For mig handler mad om så meget mere end det som kommer ind den ene vej og ud den anden og giver lidt energi midtvejs.

Paleo, LCHF, kurer, strikse kostplaner og jeg ved snart ikke. Jeg har selv været der med både kostplaner og paleo-livstil. 10 kg røg der på 10 måneder ved blot at ændre kosten fra udelukkende at bestå af boller, havregryn og mysli til at bestå af kød, fisk, grøntsager, skyr, pesto og chokolade (og havregrød til morgenmad) – eller hvad jeg nu har lyst til at spise.

Hygge er for mig det bedste begreb, som er opstået på denne jord. ”HYG DIG” burde være skrevet i panden på hele befolkningen. For mig er hygge lig med en hel dag i køkkenet med god musik eller TVet tændt og en masse mørk chokolade, som ender ud i en god middag om aftenen! Hygge er så meget afhængig af hvem man er. Jeg hygger mig altid når jeg kampsveder til crossfit eller under en lang løbetur. Hygge er ikke kun lig med en lørdag aften i sofaen med slikskålen solidt plantet på dynen. Hygge kan sagtens være sundt, og hygges skal der hver dag og hele tiden! Selvom opvasken ikke altid er det vi forbinder med hygge, så skru´ musikken på max og hyg for pokker!

For mig er det at være bundet af bestemte træningstidspunkter og strikse kostplaner et no-go. Jeg føler mig meget friskere og gladere hvis jeg gør det som jeg har lyst til lige meget om det strider mod råd og regler. Hvis jeg har lyst til at krydse kagebordet både anden og tredje gang gør jeg det. Hvis jeg hellere vil have et æble, så tager jeg ikke kage for at være solidarisk. Hvis jeg har lyst til at løbe 10 km selvom min krop nok har brug for ro, så gør jeg det. Jeg tror at man får den sundeste livstil ved ikke at være fanatisk, men at finde den måde at leve på som passer bedst til en selv … og det er den svære del.

hygge

Vi er forskellige og derfor kan man ikke stille én bestemt levemåde op, som er sund og rigtig for alle! Jeg er introvert og noget af det bedste jeg ved er en stille aften hjemme i sofaen eller en aften med en eller få veninder hvor der ikke behøver at foregå det store. For mig er det at være ung ikke lig med at gå i byen hver weekend. For mig er det lig med hygge på min måde.

Hyg jer, nyd livet på jeres måde og fortsat god sommer.

Næste indlæg

Frisk KOLDSKÅL med citron