CHOKOLADETRØFLER med saltkaramel

ITALIENSKE guldklumper og ROM for de madglade

Lige om snart smutter jeg på en lille miniferie til Rom, for første gang. For det ikke skal være løgn, så er det min første tur til Italien. Og mon ikke den kommer til at stå en del i madens tegn. Så hvis du sidder med nogle virkelig gode spisesteder eller andre smadder gode ting, som skal oplevelse i ROM, så hold dig endelig ikke tilbage :D

Jeg tænker at det ville være en smadder god anledning til at summe op på nogle af mine italienske favoritter:

ITALIENSKE guldklumper og ROM for de madglade

Risotto med citron og rosmarin

Panna cotta med jordbær og crumble (kan sagtens laves med andre bær)

ITALIENSKE guldklumper og ROM for de madglade

Squashetti carbonara

Ravioli

Prøv også stenovnspizza

Hvad er dit favoritsted i ROM, som man bare ikke må gå glip af?

Buon appetito! 

 

6 kommentarer

 • Marie

  Hihi, er det ikke et ravioli billede du har lagt ind i stedet for stenovnspizza’en:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Frandsen

   Tak for det! Sådan går det når man tænker et og skriver noget andet ;) Er hermed rettet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  ROM er bare den mest fantastiske by! Jeg har været der flere gange. Du skal helt sikkert forbi isbutikken ‘Il Gelato di San Crispino’ på Via della Panetteria 42. Den er den bedste isbutik i Rom! Fik selv tippet af min gamle italiensklærer, som havde boet i Rom i 10 år. Og sørme så, om det ikke var den isbutik, som også var med i bogen/filmen ‘Eat pray love’ – som jo er baseret på en virkelig historie.
  Det er bare den smukkeste butik med et MEGET stort udvalg. Ekspedienterne har de fineste hvide uniformer med gulddetaljer på. Og så er der isvarianter i ALLE afskygninger – alene chokoladeis var der 4-5 forskellige slags af så vidst jeg husker. Alene butikken er en oplevelse i sig selv. Gør dig selv den tjeneste at kom forbi det sted – det skal du bare!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Rom er bare den bedste by, der er simpelthen noget magisk over den. Jeg har været der flere gange, og det er bare min yndlingsby. Heldigvis kan man få rigtig meget god mad rigtig mange steder! Men du skal skal skal besøge isbutikken ‘Il Gelato di San Crispino’ på Via della Panetteria 42. Jeg fik tippet af min gamle italiensklærer, som har boet i Rom i 10 år, og det skulle efter sigende være den bedste is i Rom – det er der også mange romere der synes. Og jeg er enig! Efterfølgende viste det sig, at det også er den isbutik, som hovedpersonen i bogen ‘Eat Pray Love’ besøger (den er baseret på en virkelig historie), og det er også der man ser Julia Roberts spise is i filmatiseringen.
  De laver den lækreste is, og udvalget er meget stort og med de lækreste smagsvarianter – meget svært at beslutte sig! Alene chokoladeis kom i 4-5 forskellige varianter, så vidt jeg huskede. Ekspedienterne er klædt i hvide uniformer med gulddetaljer og en lille hat, og butikken er ligeså fin. Så det er altså også bare en oplevelse i sig selv at besøger butikken.
  Gør dig selv den tjeneste at besøg butikken!!

  Derudover vil jeg også anbefale, at i tager en tur op i toppen af Peterskirken. Det koster lidt penge (ikke meget), men det er bestemt det værd. Udsigten er så fantastisk og man kan se ud over hele Rom og alle de kendte seværdigheder hele vejen rundt. Jeg syntes i hvert fald at det var helt fantastisk og et must når man er i Rom.

  Og så er Trevifontænen om aftenen/natten bestemt også et besøg værd – noget helt andet end om dagen og meget smukt og hyggeligt. Som regel er der også en del mennesker der når det er mørkt, og der er en super hyggelig stemning. Der kan man let sidde og kigge et par timer :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Frandsen

   1000 1000 mange tak Louise! Det er lige sådan nogle tips jeg ledte efter – du kan lige tro at vi SKAL finde den is butik ;) Og bestemt også Trevifontænen om aftenen! Jeg besøgte noget ligende i Barcelona og det er helt magisk når mørket falder på. Så krydser jeg bare fingre for vejret holder! I gen mange mange tak og ha det rigtig godt! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Det var i hvert fald så lidt – glæder mig til at læse om og forhåbentlig se billeder fra din tur her på bloggen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHOKOLADETRØFLER med saltkaramel