"U-syndig" TRIFLI med alt vi elsker

JORDBÆRKAGE med marcipan

Jordbærkage med marcipan

En uge med jordbær ville ikke være fuldendt uden en jordbærkage. Jeg må dog bare komme med den tilståelse, at jeg ikke er forfærdelig vild med cremen i traditionelle jordbærkager. Og jeg vil aldrig dele opskrifter, som jeg ikke selv elsker – så har vi det på plads! For en uges tid siden lavede jeg en blåbærkage, som var smadder saftig og bestemt en gentagelse værd. Jeg har her brugt den samme grunddej og blot tilføjet en masse jordbær og marcipan – det er sådan en rigtig jordbærkage skal være.

For lige at komme med et hurtigt sidespring, så har jeg jo tidligere gæsteblogget hos fit for livin, apropos dette indlæg har Morten fra proteinopskrifter.dk skrevet et super inspirerende indlæg. Hvis det interesserer jer så tag et kig. Ellers gå i køkkenet og lav en lækker jorbærkage – det ene udelukker dog ikke det andet!

Jordbærkage med marcipan

Jordbærkage med marcipan

4 personer

80 g. hvedemel
20 g. havregryn
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
85 g. marcipan
75 g. sukker
Saft fra 1/2 citron
30 g. vegetabilsk olie (fx. kokosolie)
1/2 tsk. vaniljesukker
1 æg
100g. græsk yoghurt
50 g. mælk
150 g. jordbær

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Bland mel, havregryn, marcipan, salt og bagepulver i en mindre skål
  3. Pisk sukker, citronsaft og olie sammen i en lidt større skål
  4. Tilsæt vaniljesukker og æg til sukkermassen og pisk yoghurt og mælk i
  5. Pisk melblaningen i den våde masse
  6. Hæld kagemassen i en springform
  7. Skyl jordbærene og skær dem i mindre skiver
  8. Top kagen med jordbærene og prik dem evt. lidt ned i kagen
  9. Bag kagen i ca. 25 min

Den er vildt lækker i sig selv, men med lidt frisk jordbær vaniljeis sættes prikken ove i’et!

Velbekomme!

   

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

"U-syndig" TRIFLI med alt vi elsker