BIKSEMAD med rodfrugter

KOKOSTOPPE med chokolade

Kokostoppe med chokolade

Den skønne opskrift kokostoppe blev endelig genopfundet. Sidste år bagte jeg kokostoppe i uanede mængder, fordi de simpelthen var så mhh… Men da jeg så vil lave dem igen i år kan jeg da bare overhoved ikke huske hvad jeg puttede i og så er der ikke andet end at prøve sig frem. Efter 3-4 forsøg fandt jeg en opskrift, som bare er lige til at spise ;) Konsistensen er superfin og smagen er helt i top. Så nu kan julen bare komme an igen i år!

Kokostoppe med chokolade

Kokostoppe med chokolade

Kokostoppe med chokolade

Ca. 20 stk.

1 æg + 1 æggehvide
40 g. sukker
150 g kokosmel
25 g. havregryn
50 g. marcipan, smuldret
1 spsk. kokosolie
Korn fra 1/2 vaniljestang eller lidt vaniljepulver
100  g mørk chokolade, helst tempereret

 1. Bland kokosmel, havregryn, sukker, marcipan, vanilje, kokosolie og æg godt
 2. Sæt evt. skålen i køleskabet lidt, så er kuglerne nemmere at samle
 3. Form kokoskuglerne og bag dem i ca. 10-12 min. ved 180 grader til de er gyldne
 4. Temperer herimens chokoladen (52 → 29 → 31)
 5. Når kokostoppene er kølet lidt af og chokoladen er tempereret kan du enten hælde lidt chokolade over eller dyppe kokostoppen i

Kokostoppe med chokolade

Velbekomme!

4 kommentarer

 • Kære corefood! Har du overvejet at lave nogle opskrifter med proteinpulver og sødemiddel? Jeg hæfter mig ved, at du bruger mange kalorieholdige ingredienser ;-) Hvilket jo selvfølgelig er skønt! Men måtte jo lige spørge…
  Dejlig blog i øvrigt!
  Kh Cathrine Koefoed – http://www.cathrineyoga.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Frandsen

   Hej Cahtrine, fedt du spørger!

   Jeg har aldrig prøvet eller smagt proteinpulver og jeg ved ikke hvorfor, men jeg har et eller andet mærkeligt forhold til proteinpulver, energibarer, drikke osv. Det siger mig ikke rigtig noget, da jeg meget hellere vil spise skyr, æg, kød, fisk, kylling osv. ;) Jeg har en flydende sød stående hjemme i skabet og har brugt den nogle få gange og synes egentlig det fungerer fint, men da jeg ofte skærer så meget ned på sukkeret i mine opskrifter som overhovedet muligt (uden det går ud over smagen selvfølgelig) så synes jeg ikke det er nødvendigt. Og jeg tænker lidt at dem som ofte erstatter sukkeret med sødemiddel, prøver at gøre det i mine opskrifter også! :)

   Hvad har du af erfaringer med proteinpulver og sødemiddel? Jeg lader mig altid gerne inspirere :)

   Smadder skøn blog du har og ha’ en dejlig weekend!:)
   Mvh. Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • nøj de ser gode ud. De minder lidt om napoleon hatte, bare med kokos. Lige noget man godt kunne spise nu når det er weekend. Og meget flotte billeder :)
  Vh Maria Hoffbeck
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Frandsen

   Mange tak Maria (og de er/var også virkelig virkelig lige til at guffe)! :) De kunne faktisk godt minde om napoleonshatte og godt du nævner dem – dem må jeg se at få lavet, det er lang tid siden :)
   God weekend og und dig selv at bage en portion! :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BIKSEMAD med rodfrugter