Varmrøget LAKSEMOUSSE med skyr

KYLLING med øl i røv

KYLLING med øl i røv

Og nej, kyllingen smager ikke af øl! Når den myte er afblæst, kan jeg roligt sige at jeg aldrig har smagt en saftigere kylling, som simpelthen bare smelter på tungen. Både øllen og limen giver en smadder god smag til kyllingen. Du skulle unde dig selv og din familie eller venner en sådan middag!

Til kyllingen kan du servere lige hvad der passer dig! Et must for mig er PESTO og squash og ærtesalat. Men hvis du alligevel har grillen igang kunne du også servere grillspyd eller majskolber til.

KYLLING med øl i røv

KYLLING med øl i røv

Kylling med øl i røv

1 hel kylling (ca. 1,3-1,6 kg.)
1 lime
1 fed hvidløg
1 dåseøl

Marinade

2-3 spsk. olivenolie
1 tsk. karry
1 tsk. sød chilisovs (kan udelades)
Salt og peber

  1. Rengør (fjern enden og indvolde), skyl og tør kyllingen
  2. Del limen i kvarte
  3. Løsn skindet fra brysterne og læg limene ind under skindet
  4. Pensl kyllingen med marinaden (du kan sagtens bruge en anden marinade, hvis du foretrækker det)
  5. Tag dåseøllen og hæld halvedelen fra (må gerne drikkes) ;)
  6. Halver hvidløget og læg det i dåsen
  7. Skub kyllingen ned over dåseøllen, så den står selv
  8. Sæt kyllingen på grillen eller i ovnen ved 200 grader i 50 min. pr. kg. den vejer
  9. Patér kyllingen – eller lad den falde fra hinanden, så mør og lækker burde den nemlig være

Velbekomme!

   

5 kommentarer

  • Må altså prøve det med øllen endag, alle siger det skulle være helt fantastisk (:

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej Anne,

      Og der er noget om det! Det er virkelig guf og det bedste er at det jo er lige så enkelt som at tilberede en kylling normalt :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for opskriften. Det skal prøves en dag her i efteråret.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] du skulle have lyst til at prøve kylling med øl i røv eller kylling med pesto under skindet og citroner, så kan disse lige så varmt anbefales. Og hvis […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • karen

    Jeg skal lave kylling i römertorf med rodfrugter – og jeg glæder mig – men er det en fejl, at der slet ikke står noget om at der skal salt og peber i. Det er jo vigtigt.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varmrøget LAKSEMOUSSE med skyr