Koncept

Citrusmarinerede KYLLINGEBRYSTER

citrusmarinerede kyllingebryster

Kylling kan man bare altid spise. Men kender du de tidspunkter hvor der bare skal ske noget nyt? Jeg har løsningen. Disse kyllingebryster er virkelig lækre og saftige. Vi laver altid omgange af ca. 1,5 kg og fryser ned i poser af 150 g., så er der nemlig altid lige til en omgang frokost eller en lækker salat til aftensmaden. Når du først har lavet disse guldklumper kan du jo kombinere og bruge dem i alle mulige sammenhænge. Der kommer uendelig mange indlæg fremover hvor jeg bruger netop disse kyllingebryster, da de blot skal tøes op. Nemt, billigt og hurtigt!

citrusmarinerede kyllingebryster

citrusmarinerede kyllingebryster

Citrusmarinerede kyllingebryster

6-8 kyllingebryster (ca. 1500 gram)
4-5 appelsiner
4-5 citroner
1 spsk. paprika
1 -2 spsk tørret oregano
2 fed presset hvidløg
Salt og peber

  1. Rengør kyllingebrysterne, og læg dem i et fad
  2. Pres appelsiner og citroner og hæld saften i en skål
  3. Tilsæt paprika, oregano, hvidløg, salt og peber, og rør rundt
  4. Hæld det over kyllingebrysterne så de dækker
  5. Løft lidt i kødet, så væden kommer hele vejen rundt
  6. Tildæk fadet med film, og sæt i køleskabet i 24 timer.
  7. Vend brysterne, så de bliver marineret over det hele.
  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Tag brysterne op på en tallerken (der må gerne hænge krydderier ved)
  3. Dup dem tørre med køkkenrulle, og steg/brun dem herefter på en pande i lidt margarine/olie.
  4. Læg dem i et tørt fad og stil fadet i ovnen i 20 min. til brysterne er gennemstegte.

Luksusudgaven: Riv skallen af et par appelsiner med et juliennejern, og hak det fint sammen med en god håndfuld frisk rosmarin. Pres oversiden af kyllingebrysterne godt ned i appelsin/rosmarin blandingen lige før de skal på panden og steg brystet først på denne side.

De er rigtig lækre og saftige lige efter de er tilberedt, så nyd endelig et enkelt eller to til aftensmad.

Frys dem ned i passende portioner, så de er nemme at tø op. Vi fryser dem ned i portioner af ca. 150 g.

Velbekomme!

   

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

Koncept