CARTE D'OR vinder

KYLLINGETERRIN

KYLLINGETERRIN

For et års tid siden havde min mor og jeg bestilt en af Cofocos tapasfinurligheder og en af retterne var en kyllingeterrin. Siden da har den stået på “to do”-listen, men åbenbart ret skjult. Sidste uge da jeg kom forbi mine forældre til aften havde min far lavet denne terrin og så måtte jeg hjem og lave den selv, for den var da ikke helt værst.

Så bumbum der er lagt op til en opskrift som både kan bruges til tapasbordet, til en forret sammen med lidt sprødt brød eller til hovedret med dit yndlingstilbehør.

KYLLINGETERRIN

KYLLINGETERRIN

KYLLINGETERRIN

Kyllingeterrin

4 personer

2 skalotteløg
1 fed hvidløg
650 g. fersk kyllingebryst eller kyllingefilet
4 æg
2 store spsk. skyr
1 lille bundt klippet purløg
100 g. hakkede soltørrede tomater i olie
2 spsk. hakkede mandler
Olie
1 tsk salt

Pil og hak løg og hvidløg fint.
Varm lidt olien på en pande og svits løggene ganske kort til de er klare.
Skær kyllingekødet i mindre stykker og kom det i en foodprocessor / minihakker / blender sammen med groft salt og de svitsede løg.
Tilsæt æggene et efter et i foodprocesseren.
Tilsæt skyr og blend til det hele til en ensartet masse.
Klip purløg i farsen og tilsæt hakkede mandler.
Hæld to tredjedele af farsen i etovnfast skål smurt med olie.
Put de hakkede soltørrede tomater i en sigte i 5 minutter, til det meste af olien er dryppet af.
Fordel nu tomaterne ovenpå terrinen.
Dæk med resten af farsen.
Sæt fadet i en bradepande med med lidt varmt vand.
Bag terrinen ved 180 grader i en time.

Det du ikke spiser, smager rigtig godt koldt den næste dag!

KYLLINGETERRIN

Velbekomme!

Skærmbillede-2013-12-22-kl.-02.26.39

Følg bloggen på Bloglovin' og Facebook

   

3 kommentarer

  • Christina

    Øv, hvor er jeg gået forgæves rigtig mange gange den seneste måned – ingen nye indlæg fra dig :(
    Savner dine lækre og inspirerende opskrifter. Hvor er du? :)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Hej Christina,

      Det er jeg ked af og samtidig er jeg glad for du følger med. Det sidste stykke tid har stået på flytning, nyt arbejde og eksamenslæsning så overskuddet har desværre ikke været der og jeg vil hellere dele nogle skønne retter som er lavet med kærlighed end noget halvhjertet noget :)

      Men juni burde se bedre ud :)

      Ha det godt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christina

      Tak for hurtigt svar :)
      Det er skam også helt forståeligt at der sommetider kommer en masse i vejen, som der skal tages hånd om. Din blog er jo DIN blog, så du råder jo selv over hvor meget og hvor lidt du poster indlæg.
      Jeg er bare rigtig glad for dine opskrifter, og har den sidste måned savnet at høre fra dig – så blev helt nervøs for, om du måske havde nedlagt bloggen totalt, hehe :)
      Men dejligt at høre, at der kommer mere engang i juni.. jeg venter i spænding så.
      Hilsner Christina

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CARTE D'OR vinder