WOK med kylling

LAKSETATAR med avocado

laksetartar med avocado

Laks – tjek! Avocado – tjek! Knasende sprødt brød – tjek! Glade gæster – uden tvivl! Laksetatar er en klassiker uden lige, men den plejer altid at være svøbt ind i det ene og andet, som tit overdøver laksen. Så drop alt det unødvendige og lad laksetartaren smage af laks – så kan gæster, venner eller familie ikke være andet end glade og tilfredse.

Jeg har altid elsket laks i alle afskygninger, og der er ikke noget bedre end når min far kommer hjem med laksebøffer fra Torvehallerne. Jeg kan nu også finde på at lave den her laksetatar til frokost, da vi altid har røget laks i fryseren, og det er da bare mums.Den røgede laks kan købes i alle supermarkeder og smager skønt. Vi lavede den her den anden dag da vi havde været i zoo hele familien, og den er smadder nem da tartaren sagtens kan laves i god tid og bare stå i køleskabet .

laksetartar med avocado

Laksetatar med avocado

3 personer

200g. røget laks
1 avocado
½ tsk. salt
1 tsk. citronsaft
Purløg
Rucola
3 skiver tyndt rugbrød eller andet brød
Olivenolie
Salt
Appelsinskræl (kan udelades)
Frisk rosemarin (kan udelades)
Radisser

  1. Skær den røgede laks og avocado i små stykker.
  2. Bland laks og avocado med purløg i en skål.
  3. Smag til med citronsaft og salt
  4. Skær brødet i meget tynde skiver og fordel dem på en bageplade (Man kan med fordel fryse brødet og skære det før det tør helt op. Dette giver tyndere skiver)
  5. Riv evt. lidt appelsinskræl og hak det fint sammen med lidt rosemarin
  6. Pensel brødet med lidt olie og drys med salt samt finthakket appelsinskræl og rosmarin
  7. Bag i ovnen ved 150 grader i ca. 15 minutter til brødet er sprødt

Anretning:

  1. Placer rucolaen rundt om eller under tataren
  2. Placer en udstikker form på tallerkenen og fyld den med tataren // placer tataren som I ønsker
  3. Pyndt med tyndt skårede radisser (brug et mandolinjern hvis I har et på lager) og det sprøde brød

Velbekomme!

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

WOK med kylling