TOMATSOVS - en ny favorit

LASAGNE med GRØNTSAGSPLADER og den bedste KØDSOVS

Lasagne med grøntsagsplader og den bedste kødsovs

Hvem siger at lasagne skal være spækket med bechamelsovs og lyse lasagneplader når den kan laves meget bedre med grøntsagsplader, feta og mozzarella? Ikke mig i hvert fald. Den er bestemt et sundt alternativ til den traditionelle og smagen er helt i top – specielt fungerer feta, mælk og æg som et super godt supplement til bechamelsovsen. Opskriften på kødsovs stammer helt tilbage fra hjemkundskab og tro mig, den bliver aldrig skiftet ud.

Copenhagen Cooking er nu for alvor skudt igang efter åbingen i Den Sorte Diamant igår. Og nøj hvor kommer de næste 10 dage til at byde på en masse guf og spændende oplevelser. I aften går turen til Restaurant Salt, hvor menuen står på 4 retter med sommerens bær. Hvis du endnu ikke har dannet dig et overblik over de næste 10 dages madfest, så tag et kig i min kalender før det er for sent og download app’en Copenhagen Cooking.

Lasagne med grøntsagsplader og den bedste kødsovs

Lasagne med grøntsagsplader og den bedste kødsovs

Lasagne med grøntsagsplader og den bedste kødsovs

700 g. hakket oksekød
1 spsk. olie
1 løg
3 fed hvidløg
1/4 knoldselleri
2-3 gulerødder
2 spsk. tørrede krydderurter (timeian, oregano, basilikum)
1 portion tomatsovs (1,5 dl. tomatpure)
2 dl. boullion (jeg bruger hebamare / grøntsags / urteboullion)
salt og peber

1 squash
1 aubergine
3 æg
3 spsk. vand / mælk
250 g. feta el. hytteost

  1. Skær squash og aubergine i tynde skiver
  2. Læg skiverne på køkkenrulle og drys med et godt lag salt for at trække væden ud
  3. Pil løg og hvidløg og skræl gulerødder og knoldselleri
  4. Hak løg, gulerødder og knoldselleri på en foodprocessor og pres hvidløg
  5. Varm olien og steg grøntsagerne i ca. 1 min.
  6. Smuldre kødet i og brun det
  7. Tilsæt krydderier, tomatsovs / tomatpuré og boullion
  8. Bring saucen i kog og sku ned på laveste blus
  9. Lad det småsnure i 5-10 min.
  10. Forvarm ovnen til 200 grader
  11. Smag til med salt og peber og lad den stå med låg på ind til samling
  12. Bland æg og smuldret feta

Samling

  1. Læg et lag kødsovs nederste, så et lag plader (squash / aubergine) og herefter hytteost og æg
  2. Fortsæt indtil alt er opbrugt
  3. Top evt. med et lag mozerella
  4. Bag i ca. 25 min.

Velbekomme!

3 kommentarer

  • Marie

    Skal der bruges hytteost eller fetaost?:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej Marie, jeg brugte feta og det smagte smadder godt – jeg tror jeg har forvirret mig selv fordi jeg ville prøve med hytteost næste gang ;) God fornøjelse med den!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] food” når det er bedst. Opskriften stammer oprindeligt tilbage fra hjemkundskab, ligesom kødsovsen, men den er dog blevet justeret gennem årene. Vi har prøvet rigtig mange forskellige bunde, men […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TOMATSOVS - en ny favorit