Cremet KYLLINGETÆRTE

Letsprængt SVINEMØRBRAD med persille og rodfrugter

Letsprængt SVINEMØRBRAD med persille og rodfrugter

Har du prøvet at lave letsprængt svinemørbrad? Hvis ikke, så er det ved at være på tide. Jeg tænkte at det var tid at twiste opskriften lidt, så sammen med sukker og salt kom jeg lidt persille, mums. Og det er simpelthen så enkelt som det overhovedet kan blive. Kødet her er lidt rødere end grundopskriften her. Hvis du gerne vil have at dyret er helt dødt, skal kødet have en centertemperatur på 70 grader, men det havde jeg ikke lige tålmodighed til i fredags ;)

Rodfrugterne her har fast overtaget pladsen for al pasta og ris, bare forbi det smager meget bedre. Her på det sidste er rösti i fad også kommet på banen. Så hvis du er pjattet med rodfrugter er dette nogle oplagte forslag sammen med rodfrugtmos.

Letsprængt SVINEMØRBRAD med persille og rodfrugter

Letsprængt SVINEMØRBRAD med persille og rodfrugter

Letsprængt svinemørbrad med persille og rodfrugter

1 svinemørbrad
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
1 lille bundt persille

Dag 1

Fjern fedtet fra de to mørbrad
Placer dem i en plastik pose med salt, sukker og plukket persille
Ryst posen, så salt og sukker fordeles jævnt
Placer posen på en tallerken i køleskabet til næste dag

Dag 2

Forvarm ovnen til 90 grader
Tag dem ud af køleskabet og tør dem af med et par stykker køkkenrulle
Hæld lidt olie på en pande
Brun dem på panden indtil de har en jævn brun farve på overfladen
Placer dem i et ildfast fad og sæt evt. et stegetermometer i
Sæt fadet i ovnen i ca. 2 ½ time, indtil termometeret når ca. 70 grader
Tag dem ud og placer dem under stanniol og et par viskestykker så de holder sig varme

Rodfrugter

Rodfrugter efter behov (gulerødder, rødbedder, knoldselleri, pastinakker, jordskokker osv.)
Olie
Balsamico
Salt og peber
Tørrede eller frisk basilikum, timian og rosmarin

Skræl rodfrugterne og skær dem i pommes frittes størrelser
Fordel dem i et fad og bland med olie, balsamico, salt, peber og krydderurter
Sæt fadet i ovnen i 1 time ved 200 grader

Letsprængt SVINEMØRBRAD med persille og rodfrugter

Velbekomme!

Skærmbillede-2013-12-22-kl.-02.26.39

Følg bloggen på Bloglovin' og Facebook

   

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet KYLLINGETÆRTE