HAVRESMÅKAGER med chokolade og marcipan

LETSPRÆNGT SVINEMØRBRAD min livret

Letsprængt svinemørbrad

Så kom den store dag hvor I får fingre i min livret: letsprængt svinemørbrad, eller saltsprængt svinemørbrad som jeg altid har kaldt det! Hvis det stod til mig kunne jeg spise det hver uge, hvis ikke hver dag! Alt tilbehør passer til, så det er kun fantasien som sætter grænser, og svinemørbrad kan laves året rundt så der er ingen undskyldninger for at lade vær’! Det er faktisk en rigtig nem og hurtig ret, og der er ikke møj’ som skal gøres. Og det bedste er at den både går som hverdagsmad, men hos gæsterne smelter den også hjerter.

Letsprængt svinemørbrad

Letsprængt svinemørbrad

Letsprængt svinemørbrad

4-5 personer

2 svinemørbrad
2 spsk. sukker
2 spsk. salt
Olie til stegning

Dag 1

  1. Fjern fedtet fra de to mørbrad
  2. Placer dem i en plastik pose med salt og sukker
  3. Ryst posen, så salt og sukker fordeles jævnt
  4. Placer posen på en tallerken i køleskabet til næste dag

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 90 grader
  2. Tag dem ud af køleskabet og tør dem af med et par stykker køkkenrulle
  3. Hæld lidt olie på en pande
  4. Brun dem på panden indtil de har en jævn brun farve på overfladen
  5. Placer dem i et ildfast fad og sæt et stegetermometer i den ene
  6. Sæt fadet i ovnen i ca. 2 ½ time, indtil termometeret når ca. 70 grader
  7. Tag dem ud og placer dem under stanniol og et par viskestykker så de holder sig varme

Hvis der er mere kød tilbage er det smadder lækkert at skære tyndt ud og bruge det som pålæg (det holder sjældent mere end 1 dag, for når man først er begyndt, kan man ikke stoppe) ;)

Velbekomme!

   

Næste indlæg

HAVRESMÅKAGER med chokolade og marcipan