HAVRESMÅKAGER med chokolade og marcipan

LETSPRÆNGT SVINEMØRBRAD min livret

Letsprængt svinemørbrad

Så kom den store dag hvor I får fingre i min livret: letsprængt svinemørbrad, eller saltsprængt svinemørbrad som jeg altid har kaldt det! Hvis det stod til mig kunne jeg spise det hver uge, hvis ikke hver dag! Alt tilbehør passer til, så det er kun fantasien som sætter grænser, og svinemørbrad kan laves året rundt så der er ingen undskyldninger for at lade vær’! Det er faktisk en rigtig nem og hurtig ret, og der er ikke møj’ som skal gøres. Og det bedste er at den både går som hverdagsmad, men hos gæsterne smelter den også hjerter.

Letsprængt svinemørbrad

Letsprængt svinemørbrad

Letsprængt svinemørbrad

4-5 personer

2 svinemørbrad
2 spsk. sukker
2 spsk. salt
Olie til stegning

Dag 1

  1. Fjern fedtet fra de to mørbrad
  2. Placer dem i en plastik pose med salt og sukker
  3. Ryst posen, så salt og sukker fordeles jævnt
  4. Placer posen på en tallerken i køleskabet til næste dag

Dag 2

  1. Forvarm ovnen til 90 grader
  2. Tag dem ud af køleskabet og tør dem af med et par stykker køkkenrulle
  3. Hæld lidt olie på en pande
  4. Brun dem på panden indtil de har en jævn brun farve på overfladen
  5. Placer dem i et ildfast fad og sæt et stegetermometer i den ene
  6. Sæt fadet i ovnen i ca. 2 ½ time, indtil termometeret når ca. 70 grader
  7. Tag dem ud og placer dem under stanniol og et par viskestykker så de holder sig varme

Hvis der er mere kød tilbage er det smadder lækkert at skære tyndt ud og bruge det som pålæg (det holder sjældent mere end 1 dag, for når man først er begyndt, kan man ikke stoppe) ;)

Velbekomme!

   

7 kommentarer

  • […] gjort lækkert. Og er det så besværligt? NEJ overhovedt ikke! Hvis du endnu ikke har prøvet letsprængt svinemørbrad, som er min absolutte livret, så er det da i hvert fald på […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] du prøvet min livret? Nærmere sagt, har du prøvet letsprængt svinemørbrad? Ellers er det sørme på tide. Jeg ville prøve at udfordre min livret ved at sprænge […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linda Pedersen

    Hej
    Der lyder virkelig lækkert:) Men hvor lang tid i timer skal kødet trække i posen? Er det syv-otte timer som en nats søvn, eller er det fra aften til aften eller noget helt tredje? Det er jo lige med at få det hele timet rigtigt:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Kan godt forstå du spørger! :) Jeg lægger det i posen om aftenen før jeg går i seng og lader det ligge indtil det skal tilberedes næste aften :) DU skal glæde dig – det er virkelig lækkert!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Linda Pedersen

      Tusind tak for svar. Det lyder dejlig nemt, når man får gæster en fredag efter arbejde:) Det glæder jeg mig til at prøve:)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Hejsa,

    Et hurtigt spørgsmål – synes ikke, jeg kan se nogen steder hvad ovnen skal stå på?
    Glæder mig til at prøve at lave det i weekenden :-)

    Hilsen
    Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Den kommer i princippet an på hvor tålmodig man er, men jeg har den i ovnen ved 90 grader i 2,5 time, med en lille sjat vand i bunden af fadet. Man kan altid skrue lidt op for varmen hvis man vil speede det lidt op – men man skal ikke undervurdere langtidsstegning ;)

      Jeg håber det bliver super godt :)

      God weekend

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

HAVRESMÅKAGER med chokolade og marcipan