CHOKOLADEKNAS med mandler

MAZARINKAGE med CHOKOLADE og LIME

Mazarinkage med chokolade og lime

Onsdag aften var simpelthen “stor-bageaften”. Udover denne mazarinkage lavede jeg, for anden gang, hvid chokolademousse på marcipanbund med chokoladeovertræk, som jeg har sendt ind til Bo Bedres chokoladekonkurrence.

Kager bager man sjældent fordi man har lyst til noget sundt ;) Men samtidig er det noget pjat, synes jeg, at proppe dem med smør og sukker, når det egentlig ikke er det som kagen skal smage af. Denne mazarinkage var et forsøg på at gå imod klassikeren hvor mængden af smør og sukker fylder mindst lige så meget som marcipanen. Jeg har i stedet skruet ned for mængden af disse og tilsat yoghurt som gør kagen dejlig let. Og lime og chokolade er jo bare skønt!

Mazarinkage med chokolade og lime

Mazarinkage med chokolade og lime

Mazarinkage med chokolade og lime

4 personer

150 g. marcipan
50 g. sukker
30. g smør
75 g. græsk yoghurt
30 g. mel
25 g. mandler, fint blendede
2 æg
1/2 tsk. bagepulver
saft og skal fra 1 lime
100 g. chokolade

Topping:

Chokolade
Limeskal fra 1 lime

  1. Forvarm ovnen til 185 grader
  2. Rør marcipan, sukker, smør og yoghurt luftigt
  3. Tilsæt æg et ad gangen og bland
  4. Tilsæt mel, bagepulver, fint blendende mandler, fintrevet limeskal og limesaft
  5. Hak chokoladen mellemfint og vend det i dejen
  6. Bag kagen i ca. 30 min.
  7. Hak lidt chokolade mellemfint, riv limeskal og top kagen med disse

Kagen er super god lun, men den er også rigtig god dagen derpå kold, da chokoladen er stivnet.

Mazarinkage med chokolade og lime

Velbekomme!

   

3 kommentarer

  • Hvor ser den bare så god ud, den lækre creme marcipan bund, sød og bitter chokolade og så frisk lime – den må være lige i skabet!

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den ser sååå god ud. Nu har jeg liket opskriften, og en dag går jeg i køkkenet og laver den. Mums. Håber i øvrigt konkurrencen går godt for dig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Årh mange tak! Den kan også varmt anbefales – god fornøjelse med den. Jeg er sikker på at du bliver populær blandt dem du serverer den for ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHOKOLADEKNAS med mandler