LAKS i DILD og VODKA

NØDDEKURVE

NØDDEKURVE

Hvis du er på januarkur, så vent med denne skønne, velsmagende og vanedannende dessert. Og hvis du er på januarkur og alligevel blev fanget der eller hvis du stadig bare nyder hyggelig mad så er nøddekurve en vinder … og med en masse stracciatellais, mums behøver jeg sige mere?

Og nu når vi er ved de søde skønne sager, så er der vel lige plads til et enkelt sidespring. Igår var nemlig første dag på Grunduddannelsen i Anatomi og Fysologi og første skridt på vejen mod enten at blive løbetræner eller fitness instruktør, men hvad skal det være? Hvis du er det ene eller andet og har nogle tips, tricks og gode råd til hvilken en jeg sku’ vælge så smid endelig en kommentar eller mail.

NØDDEKURVE

NØDDEKURVE

NØDDEKURVE

Nøddekurve

Opskrift fra: Hamlets bog om is og sorbet

70 g. hasselnødder
50 g. smør
50 g. brun farin
100 g. sirup
50 g. mel

  1. Smelt smørret
  2. Hak hasselnødderne fint
  3. Bland nu alt til en ensartet masse
  4. Fordel klatter af 2 spsk. fulde på bagepapir, der er plads til to på hver
  5. Smør klatterne tyndt ud
  6. Bag dem i 8-10 min ved 190 grader
  7. Lad bagepladen stå et par minutter og når de har sat sig lidt kan du forsigtigt løfte dem over på en omvendt skål / kop
  8. … Lav gerne et par stykker ekstra end du egentlig havde planlagt, da det er lidt et puslespil og oftest går der et par stykker i stykker – disse kan sagtens bruges som pynt eller som guf
  9. Lad dem gerne stå på skålen længe ind til du er sikker på at de er helt stivnet
  10. Server med fx. stracciatella

NØDDEKURVE

Velbekomme!

   

4 kommentarer

  • Oh my, det ser ALT for godt ud!

    Jeg tror jeg vil prøve at lave skyris i weekenden. Har du nogle erfaringer med det? ^^

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Årh tak! Lyder virkelig lækkert – jeg har lavet det et par gange og det smager virkelig godt, dog skal det helt spises samme dag for hvis det når at blive helt frossent har det meget svært ved at tø op igen og det bliver aldrig helt cremet. Det er i hvert fald mine erfaringer og jeg regner stærkt med at prøve igen til sommer for et finde en løsning på den perfekte skyris ;) God fornøjelse.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hvor mange nøddekurve bliver der ud af opskriften?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LAKS i DILD og VODKA