LASAGNE med GRØNTSAGSPLADER og den bedste KØDSOVS

OKONOMIYAKI med laks

OKONOMIYAKI med laks

お好み焼きer en japansk pandekage, som direkte oversat betyder “det du kan lide bagt” og det er lige hvad det er! Du kan tilsætte lige hvad du vil og det smager himmelsk. Traditionelt er hovedingrediensen kål, men da vi ikke er en kål-elskende familie brugte vi en masse andre grøntsager. Med okonomiyaki bliver det nærmest ikke mere japansk (dog en anelse fordansket) ;)

Siden vi var i Japan for 3-4 år har det egentlig ligget i baghovedet at okonomiyaki skulle prøves herhjemme – for vi faldt pladask for retten og den måde hvorpå den blev lavet. Som I kan se herunder så stod kokkene og svingede med paletter, kål og alt muligt som vi ikke anede hvad var. Men godt smagte det! Hvis vi skulle have fuldt den japanske kogebog vi har, så skulle vi da godt nok have tømt den japanske købmand fuldstændig! Men genkendelsens glæde blev da mødt; både med den japanske ret og de genkendelige ingredienser.

OKONOMIYAKI med laks

Når vi er ved god mad så håber jeg virkelig at i nyder madfesten som er i fuld gang. Igår var jeg på SALT og få en superfin 4-retters menu med sensommerens bær. Det var desværre ingen wauw-oplevelse, men skidt var det bestemt heller ikke. Lige pt. er jeg på vej afsted til Meyers på Jægersbogvej, derefter går turen til Nordic Taste på Søren Kierkegaards Plads, hvor jeg har været så heldig at skulle på en markedsvandring på “mad med sted”. Afslutningsvis cykler vi til Vesterbro Torv og går på opdagelse på Singapore Street Food Festival (hvis der er plads til mere mad)! ;)

I kan følge hele turen på instagram: mariafrandsendk

OKONOMIYAKI med laks

OKONOMIYAKI med laks

OKONOMIYAKI med laks

OKONOMIYAKI med laks

3-4 personer

7 foråsløg (2 af dem er til pynt)
1/2 squash
1 håndfuld bønnespirrer
200 g. mel
250 g. vand
2 æg
4 stk. parmaskinke
200 g. røget laks
1 bøfmozzarella

  1. Forvarm ovnen til 200 grader
  2. Placer parmaskinken på bagepapir og bag dem i 7 min. (de skal ikke være helt sprøde endnu)
  3. Hak 5 forårsløg, squash og laks
  4. Skyl bønnespirer
  5. Bland mel og vand og tilsæt æg
  6. Tilsæt grøntsager og laks
  7. Varm lidt olie på en pande
  8. Læg parmaskinken på og læg dejen over
  9. Steg ved middelvarme i ca. 7 min. eller til den er brunet og til at vende
  10. Steg lige så lang tid på den anden side
  11. Vend den over på en tallerken og top med mozzarella og forårsløg

OKONOMIYAKI med laks

戴きます!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LASAGNE med GRØNTSAGSPLADER og den bedste KØDSOVS