KYLLING med lækkerier

PANNA COTTA med jordbær og crumble

panna cotta med jordbær og crumble

Dansk sommer, koldskål og jordbær! Så har vi det godt. Hele næste uge kan i nyde en masse opskrifter med jordbær i alle mulige sammenhænge. Nu når det gode vejr er kommet til Danmark, kan vi lige så godt nyde de lange sommeraftner med lidt selvforkælelse. Jeg nød i hvert fald dagen igår på terrassen og med en laaang gåtur efter en god gang crossfit og planerne er de helt samme idag.

Min far faldt forresten over stikkelsbær i Torvehallerne igår, så der blev lavet stikkelsbæris, mums den opskrift kan i godt glæde jer til. Så hvis I finder stikkelsbær i den nærmeste fremtid kan I sagtens købe og fryse ned – der kommer et par skønne opskrifter hvor I  kan få dem brugt. Hvis du aldrig har smagt stikkelsbær, så skal du endelig prøve og især i is fungerer de rigtig godt.

Denne panna cotta er lavet på kernemælk, vanilje og citron, da jeg elsker koldskål! Det er simpelthen et sundt alternativ til den traditionelle panna cotta. Den er toppet med en masse jordbær og min ynglings crumble. Crumblen bruger jeg normalt i bærcrumbles, men den fungerede perfekt som crunch i denne dessert. Både til gæster og til en stille aften under åben himmel er denne dessert perfekt! Jeg har tidligere lavet panna cotta med skyr, hvilket også er smadder godt, men med kernemælk og citron (og masser af jordbær) kan man bare ikke andet end at komme i rigtig sommerstemning.

panna cotta med jordbær og crumble

Panna cotta

2,5 dl. fløde
3 dl. kernemælk
1 vaniljestang
70 g. sukker
3 blade husblas
Citronskal fra 1/2 citron

  1. Skrab kornen ud af vaniljestangen og kom både den tømte stang og kornene i en kasserolle med fløde, sukker og citronskal
  2. Kog det stille op
  3. Udblød husblassen i 5-10 min i koldt vand
  4. Når det koger, hældes massen gennem en si over i en skål (så citronskal og vaniljestænger sies fra)
  5. Hæld massen tilbage i kasserollen og bring det i kog igen
  6. Tag gryden af blusset og pisk husblassen i
  7. Hæld massen tilbage i skålen og pisk kernemælken i
  8. Fordel massen i 4 skåle / glas og stil dem på køl i minimum 3 timer til det stivner

Crumble

  • 40 g havregryn
  • 15 g sukker
  • 20 g smør
  • 30 g marcipan
  1. Forvarm ovnen til 175 grader
  2. Ælt havregryn, sukker, smør og marcipan sammmen og smuldre dejen
  3. Fordel smuldren på et stykke bagepapir og kom i ovnen
  4. Rør jævnligt rundt i blandingen indtil alt er gyldenbrunt og sprødt  (ca. 10 min)

Jordbærsovs

  • 250 g. jordbær
  • Sukker
  • Evt. citronsaft
  1. Skyl og nip jordbærene
  2. Blend jordbærene til en silkeblød sovs
  3. Smag til med sukker og evt. citronsaft (afhænger meget af smag)
  4. Stil på køl indtil den skal bruges

Anretning

  1. Tag panna cottaerne ud af køleskabet
  2. Fordel ca. 4 tsk. jordbærsovs i hver skål
  3. Top med crumble og (mange) friske jordbær

Velbekomme!

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

KYLLING med lækkerier