Fyldte chokolader med hvid chokolade og havtorn

PORTOBELLOSVAMPE med SPINAT

Portobellosvampe med spinat

Sund med sund på. Det er vel hvad der karakteriserer denne skønhed bedst. Jeg lavede denne tilbehørs-tingting første gang da jeg for et lille år siden lavede en treretters menu til KlubMælkeallergi, og siden da er den bare blevet bedre og bedre. Den gang puttede jeg en avocado i, hvilket i sagtens kan gøre, men det virker ganske fint uden.

Nu når hverdagen (og skolen) er startet igen må vi hellere tilbage på den “sunde” linje. Jeg kæmper dog stadig med at holde mig selv i ørene for ikke at spise skyr med massere af chokolade til både morgenmad, om eftermiddagen og om aftenen – den er ikke nem ;)

Portobellosvampe med spinat

Portobellosvampe med spinat

Portobellosvampe med spinat

4 mellem portobellosvampe
2 store håndfulde babyspinat
2 tsk. olivenolie
1 fed hvidløg
Lidt citronsaft
1 spsk. pinjekener (el. nødder)
Evt. lidt mandler
Salt og peber

  1. Forvarm ovnen til 225 grader
  2. Skyl svampene og fjern stilken
  3. Tør dem i køkkenrulle og pensl med olivenolie
  4. Placer dem på en bageplade med hatten ned mod bagepapiret
  5. Sæt dem i ovnen i ca. 8-12 minutter afhængig af størrelse indtil de bliver rynkede
  6. Blend spinat, citronsaft, olivenolie, hvidløg, pinjekerner, mandler, salt og peber
  7. Smag til med citronsaft og salt, tilsæt eventuelt mere spinat
  8. Når svampene er taget ud af ovnen kan du lade dem stå et par minutter og derefter hælde væske ud af svampene
  9. Fordel herefter fyldet i svampene
  10. Server med fyldet koldt eller sæt dem i oven i yderligere 2-3 minutter, for at varme det hele igennem

Portobellosvampe med spinat

Velbekomme!

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldte chokolader med hvid chokolade og havtorn