Skønne GROVBOLLER med ølandshvede

PRALINÉ – en gave til kager

PRALINÉ - en gave til kager

Idag er dagen hvor Guds gave til kager kommer på bloggen! Jep det er praliné; en skøn blanding af karamelliserede nødder og mørk chokolade. I denne uge har jeg både lavet en citron/mandelbund med chokoladeovertræk og praliné og så sent som i forgårs en nyfortolkning af en æbletærte med mørk chokolade og praliné. Så den nærmeste fremtiden på bloggen, ser ikke helt skidt ud. Den kan også bruges i is, på skyr og som supplement til chokoladeknas.

I dag er en skøn dag. Den skal nemlig bruges med Chokoladeselskabet og hjemmebag til morgenbordet. Så det skulle undre mig kraftigt hvis ikke der kom lidt (meget) inspiration ud af de timer. I morgen står det ligeledes i chokoladens tegn – der skal nemlig kreeres FYLDTE CHOKOLADER herhjemme. Endelig er det blevet køligt nok til at chokoladen kan temperes ordentligt. Det kan i virkelig se frem til og forhåbentlig blive inspireret. Muligvis bliver der sat lidt chokolade på højkant ;)

PRALINÉ - en gave til kager

Praliné

100 g. mandler el. hasselnødder
50-75 g. sukker (jeg brugte kun 50, men hvis man virkelig vil have den gennemtrængende karamelsmag skal men bruge lidt ekstra)
1/4 dl vand
Kornene af 1/4 vaniljestang
35-50 g. chokolade
Lidt flormelis

  1. Kog vand og sukker op, indtil det meste af vandet er fordampet
  2. Hak nødderne groft
  3. Tilsæt nødderne og rør rundt indtil nødderne er karamelliserede (vær tålmodig det kan godt tage lidt tid inden sukkeret får den gyldne karamelfarve
  4. Fordel et lag flormelis på et stykke bagepapir
  5. Hæld nødderne ovenpå flormelisen og lad dem køle
  6. Kværn nødderne sammen med vaniljen og chokoladen i en en foodproccesor / minihakker

Velbekomme!

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skønne GROVBOLLER med ølandshvede