CHOKOLADEKAGE med praliné og mandelbund

PULLED PORK i stegeso

Pulled pork i stegeso

Hvis du aldrig har prøvet pulled pork så er det for alvor ved at være på tide. Det er en oplevelse værd og uden tvivl en gentagelse værd. Processen er langsommelig, men alle kan være med, og den er nem og sjov at lave. Og så imponerer du uden tvivl også gæster, venner og familie når du fortæller hvor lang tid og hvor meget kærlighed du har givet retten (selvom den det meste af tiden passer sig selv). I sig selv imponerer den fordi kødet simpelthen smelter på tungen. Første step er, at du anskaffer dig en stegeso hvis du ikke allerede ejer sådan en. Du vil få så utrolig mange fantastiske madoplevelser – bl.a. denne!

Jeg har allerede planer om at gentage denne succes i den nærmeste fremtid.

Pulled pork i stegeso

Pulled pork i stegeso

Pulled pork i stegeso

Pulled pork

6-8 personer (men det gør intet at der er rester til flere dage – det er mhh….)

1 nakkekam ca. 2 kg
2 liter vand kogt
Ca. 150 gr. salt
5-7 laurbærblade eller bladene af 3 stængler rosmarin
1 æble
1 citron
1 rødløg
1/2 øl

Pulled pork rub

50 gr. brun farin
 ½ spsk. spidskommen
1 spsk. paprika
½ spsk. røget paprika
1 spsk. cayennepeber
1-2 spsk. salt (gerne halvdelen som flagesalt)
1 spsk. løgpulver
4-5 pressede hvidløg
½ spsk. sød chili
1 spsk. friskkværnet peber
2 tsk. lakridspulver (kan udelades)

Vinegarsauce

Ca. 1 dl. æbleeddike
Ca. 1 dl. æblemost
1/4 dl. ketchup
25 g. brun farin
2 tsk. salt
En hel del friskkværnet peber

Dag 1 morgen (fx. lørdag morgen)

  1. Fjern overflødigt fedt fra nakkekammen
  2. Kog vandet op og opløs saltet heri og tilsæt rosmarin
  3. Køl vandet af til stuetemperatur
  4. Læg nakkekammen i 8-10 timer

Dag 1 aften (fx. lørdag aften)

  1. Bland alle ingredienser til rub’en så den har en pastaagtig konsistens (hvis du ikke kan fange et par af ingredienserne, så skal det ikke afholde dig fra at lave retten uden disse)
  2. Når kødet har ligget i vand i 8-10 timer tages det op og tørres grundigt af
  3. Gnid rubben godt ind i kødet, så det tager farve
  4. Bliv ved med at gnide til rub’en hænger ved
  5. Pak nakkekammen godt ind i film og læg den i køleskabet på et fad natten over
  6. Sæt stegesoen i vand (det er vigtigt at den er gennemvåd ellers sprænger den i ovnen)

Dag 2 morgen TIDLIGT ca. kl. 5 (fx. søndag morgen)

  1. Tag stegesoen op af vandbadet
  2. Læg en halveret citron, et halveret æble og et halveret rødløg i bunden (både for at give smag og løfte nakkekammen fra at få alt for meget væde)
  3. Hæld en øl i bunden
  4. Pak nakkekammen ud af filmen så så meget af rub’en følger med
  5. Læg den oven på æble, løg og citron i stegesoen
  6. Læg låget på og stil i ovnen
  7. Tænd først ovnen på 110 grader nu
  8. Lav en kop kaffe og få en god lang dag eller gå i seng igen
  9. Fjerne gerne det overflødige fedt, et par gange i løbet af dagen, som ligger sig i overfladen

Dag 2 aften ca. kl. 18 (fx. søndag aften)

  1. Kernetemperaturen skulle gerne være ca. 95 grader nu
  2. Lad stegen hvile i stegesoen i 20 min. når du har taget den ud af ovnen
  3. Bland vinegarsaucen
  4. Tag den op af stegesoen
  5. Hvis den ikke smuldrer mens du gør dette, så flå den fra hinanden med et par gafler
  6. Hæld noget vinegarsauce over kødet (efter behov) og servér resten ved siden af

Server med en frisk salat! Vi spiste squash og ærtesalat til og det fungerede rigtig rigtig godt. Den gav en frisk kontrast til det krydrede og UTROLIG lækre kød! Derudover spiste vi grillede majs, grøntsager en papilotte og pesto til. Alle opskrifter kommer på bloggen i den nærmeste fremtid.

Pulled pork i stegeso

Velbekomme! 

   

7 kommentarer

  • […] hvis de blot får lidt tzatziki til. Vi havde godt gang i grillen her i weekenden, hvor vi lavede pulled pork og spicy marinerede kalkunbryster. Jeg er helt pjattet med krydret mad og også gerne stærk mad, […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] hvis de blot får lidt tzatziki til. Vi havde godt gang i grillen her i weekenden, hvor vi lavede pulled pork og spicy marinerede kalkunbryster. Jeg er helt pjattet med krydret mad og også gerne stærk mad, […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej
    Kan de passe at det er rosmarin, du har brugt? Synes det ligner laurbærblade i mine øjne ;)
    Hilsen Louise

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej Louise, ved du hvad jeg synes bestemt også det ligner laurbærblade ;) Jeg retter lige til i opskriften – tak for dit skarpe øje!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thomas

    Hej Maria

    Hvor ser det bare lækkert ud, den skal jeg have testet af.

    Jeg er i gang med at samle madopskrifter sammen til madlavning i stegeso, må jeg bruge din opskrift på Stegeso.com?

    mvh. Thomas

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Frandsen

      Hej Thomas,

      Mange tak og den kan varmt anbefales. Jeg skal snart have den lavet igen ;)

      Det lyder smadder spændende og selvfølgelig må du det, hvis du blot linker tilbage til min blog både ved opskrift og billeder. Det er en super god idé at samle opskrifterne, og jeg glæder mig til at finde massere af inspiration til stegesoen :)

      Mvh. Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carsten

    Hvordan kan det være den skal ligge i vand? Har jeg ikke set i andre opskrifter til pulledpork

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

CHOKOLADEKAGE med praliné og mandelbund