TOMATSALAT med peberfrugt og hytteost

RABARBERKOMPOT med vanilje

Rabarberkompot med vanilje

Vi var så heldige at finde store og flotte rabarber da vi var nede og købe jordbær på Kildebrønde for et stykke tid siden. Og rabarber kan og må man ikke holde sig fra at købe når man har muligheden. Man kan simpelthen bruge dem til så meget, fx. rabarbertærter, kompot, salater og sirup. Kompotten kan man i sig selv bruge til alverdens ting og sager og det er simpelthen så lækkert til:

Grillmad

Kød, fisk og fjerkræ

Vaniljeis og pandekager

Skyr (med hakket chokolade)

Rabarberkompot med vanilje

Rabarberkompot med vanilje

Rabarberkompot med vanilje

425 g. rabarber (ca. 5-6 stænger)
Ca. 25 g. sukker (hvis du vil have den sødere så put mere i)
1/2 vaniljestang
Evt. lidt vand

  1. Hak rabarbererne
  2. Bland sukker, rabarber, vaniljepulver, vaniljestang og en lille sjat vand i en lille gryde
  3. Lad det trække i 10-15 min.
  4. Ved mellem-høj varme varmes massen op i ca. 15 indtil den får kompotkonsistens (rør jævnligt)
  5. Stil den i køleskabet og server kold

Velbekomme!

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

TOMATSALAT med peberfrugt og hytteost