LAKSETATAR med avocado

RABARBERTÆRTE med marcipan

Rabarbertærte med marcipan  Jeg må vel efterhånden indrømme, at jeg er en dessert-pige! Jeg spiser ikke hvad som helst, men jeg elsker gode kager – især hvis de ikke er stoppet til med smør og sukker. Når kagen smager er det som den skal, i dette tilfælde rabarber, så smelter mit hjerte. Denne kage er svampet og har en helt tilpas balance mellem de lidt sure rabarber og det søde marcipan. Jeg var bange for at den sure smag ville være for dominerende, men der skulle simpelthen ikke mere til for at dæmpe denne.

Jeg bagte dem på sidste arbejdsdag under min brors flytning og det er utroligt hvordan kagepauser bare giver en eller anden form for hygge. Selvom både det ene og det andet drillede i lejligheden, kan man altid sætte sig ned og nyde en god kage! Rabarbererne er samtidig rigtig dekorative, og man kan sagtens servere den som dessert for gæster, med en klump vaniljeis – det vil uden tvivl falde i rigtig god jord!

Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med marcipan

4 personer

50 g. sukker
1 æg
35 g. blødt smør
35 g. græsk yoghurt
1/16 tsk. vaniljepulver (kornene fra 1/2 vaniljestang)
1/2 tsk. bagepulver
60 g. marcipan
60 g. mel
150 g. rabarber

  1. Forvarm ovnen til 175 grader
  2. Pisk sukker og smør luftigt
  3. Tilsæt æg og græsk yoghurt lidt af gangen
  4. Bland vaniljepulver, bagepulver og mel i
  5. Vend marcipanen og halvdelen af rabarberstykkerne i dejen
  6. Fordel dejen i 4 små tærteforme eller en stor tærteform / springform (ca. 18 cm.)
  7. Pres resten af rabarberne rundt i dejen og top evt. med lidt sukker
  8. Bag kagen i 15-20 min

Velbekomme!

Næste indlæg

LAKSETATAR med avocado