KYLLING med øl i røv

RAVIOLI med kantareller

RAVIOLI med kantareller

RAVIOLI med kantareller“Ravioli det er da det man får på reatauranter eller køber i pakker ligesom pasta i netto”. Tja, men hvorfor ikke lave det selv? Det er nemt og ligetil (og virkelig GUF). Dejen er ligesom hjemmelavet pasta og fyldet kan varieres til det uendelige, så alle kan simpelthen være med … også dem uden pastamaskiner.

Jeg fik kogebogen Løgismose Sommer i fødselsdagsgave og sommeren igennem har det nok været den kogebog som er blevet brugt hyppigst herhjemme. Den er spækket med super lækre retter, hovedsageligt gæstemad eller til når der skal kræses i hverdagen. Bl.a. ravioli er en af de opskrifter, som jeg altid gerne har villet lave, men af en eller anden finurlig årsag fik jeg først lavet det sidste weekend. Og en gentagelse værdig er det helt bestemt.

RAVIOLI med kantareller

Ravioli med kantareller

Inspiration: Anders Vald’s kogebog “Løgismose Sommer”

300 g. god durumhvede
3 æg
Ca. 1/2 spsk. olivenolie

  1. Hæld mel i en skål, og slå æggene ud i melet.
  2. Tilsæt olien og ælt dejen – gerne med fingrene.
  3. Når den hænger sammen, tages den ud på bordet og æltes til den er smidig og glat.
  4. Dæk den med et fugtig klæde i 1 time.

Fyld

200 g. kantareller, eller andre svampe
1 spsk. smør
1 spsk. vindruekerneolie (eller anden)
1 skalotteløg, finthakket
1 spsk. ramsløg eller purløg, finhakket
175 g. ricotta
Skal af 1 citron
Salt og peber

  1. Rens svampe og hak dem forholdsvis fint.
  2. Varm en pande op med smør og vindruekerneolie og rist svampene heri, til de er gyldne.
  3. Tilsæt skalotteløg og ramsløg/purløg og kør panden rundt så det kun lige får varmen.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Kom blandingen i en skål og lad det køle helt af.
  6. Bland herefter med ricotta og smag til med citronskal, salt og peber.
  1. Del dejen i 2 stykker.
  2. … Har du en pastamaskine så brug denne til at rulle lange tynde stykker dej. Hvis ikke så brug en kagerulle til at rulle lange tynde stykker dej. (De skal være 6-7 cm brede)
  3. Læg en teskefuld fyld for hver ca. 8 cm på en af de aflange delstykker.
  4. Læg et tilsvarende stykke dej ovenpå, og tryk nedi mellemrummene.
  5. Skær over i mellemrummene og pres forsigtigt dejen omkring fyldet.
  6. Vil du ha raviolien runde, kan du bruge en udstikker i passende størrelse.
  7. Den dej der bliver til overs kan du rulle ud igen, til der ikke er mere dej eller fyld tilbage.
  1. Kog en stor gryde vand, og skru ned, så det ikke bobler.
  2. Læg raviolierne i gryden – ikke flere end at de ikke ligger i lag.
  3. Lad dem “koge” i ca. 3 minutter til de flyder ovenpå.

Anret med tilbehør + reven parmesan og evt. friske salvieblade.

RAVIOLI med kantareller

Velbekomme!

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KYLLING med øl i røv