BERLIN MARTHON løbet som hurtigste kvinde U20 ... bumbum

RISOTTO med asparges, citron og rosmarin

Risotto med asparges, citron og rosmarin

Ej, men manner og hold nu op … Risotto er jo en gave til mennesket og denne udgave med rosmarin og citron er simpelthen lækkerier for alle pengene. Tro mig der går ikke lang tid før denne sag bliver kokkereret herhjemme igen. Rissotto er en ret som kræver en del opmærksomhed i 30-40 minutter, så det er oplagt til en hyggelig weekendmiddag når kødet eller fisken alligevel er i ovnen. Jeg lavede risottoen med laks til. Så fås en middag ikke meget hyggeligere, efter min mening.

Da jeg var i Berlin over weekenden og løbe marathon faldt vi tilfældigvis over verdens største chokolaterie, som I nok skal høre mere om. På første sal, over butikken, havde den hyggeligste café med både kager, men også “rigtig” mad med chokolade. Jeg fik en risotto med rejer, havrude og hvid chokolade. Jeg siger det var exceptionelt og til endda til en god pris. Så inden for den nærmeste fremtid begynder jeg at eksperimentere med chokolade i det salte køkken. Glæd jer – det gør jeg i hvert fald.

IMG_0682

Risotto med asparges, citron og rosmarin

Risotto med asparges, citron og rosmarin

Risotto med asparges, citron og rosmarin

1 bundt aspages
Olie
Salt og peber
2 skalotteløg, finthakket
1 porre, i tynde strimler
1 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. smør
2 spsk. olie
400 g. risottoris
2,5 dl. hvidvin
2 tsk. salt
1 l. bullion (grøntsags eller urte)
Saft fra 1/2 og skal af 1 citron
50 g. parmesan, i tynde skiver
Rosmarin

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Bræk det nederste af aspargesene, smid disse væk og skyl toppene
  3. Tør dem og placer dem på en bageplade
  4. Drys olivenolie, salt og peber over
  5. Bag dem i ovnen i 10-15 min.
  1. Varm smør og olie i en dyb pande
  2. Svits løg, hvidløg og porre ved lav varme til de er blanke
  3. Skru op for varmen, tilsæt risene og svits dem i ca. 1 min.
  4. Hæld hvidvin og salt i under omrøring
  5. Når risene har absorberet vinen skrues ned på middel varme
  6. Tilsæt boullionen ca. 2 dl. af gangen og lad risene absorbere det meste af væsken før de næste par dl. tilsættes
  7. Sørg for at røre med jævne mellemrum – det tager ca. 20-30 min. før risene er møre
  8. Tag panden af varmen og smag til med citronskal og saft, samt finthakket rosmarin, salt og peber
  9. Tilsæt parmesan
  10. Server med asparges og evt. laks

Risotto med asparges, citron og rosmarin

Velbekomme!

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BERLIN MARTHON løbet som hurtigste kvinde U20 ... bumbum