RODFRUGTMOS

RØDBEDEBRUD

RØDBEDEBRUD opskrift

Hurtig-boller og lige til at tage med på farten. Ingen undskyldning for ikke at skifte æblet ud med et rødbedebrud eller tre. Jeg formåede i hvert fald at sætte hele portionen til livs her i denne weekenden, som er gået med løbeinstruktør uddannelsen og en masse lækre spiseoplevelser under Copenhagen Dining Week. Det kan I se lidt glimt fra på instagram @mariafrandsendk.

Vi har stadig lidt selvplukkede rødbeder tilbage som vi fik juleaften. Og så kan man vel selv regne ud at de snart skal bruges, og de blandt andet brugt til disse skønne brud. Men ellers kan man sagtens bruge gulerødder i stedet. Så kommer de til at minde en del om dem Julie Karla har lavet her, som ser smadder gode ud.

Konsistensen er mere brud-agtige end boller pga. æggene og gode til os hvis maver ikke er pjattede med for meget hvede. Jeg har derfor spist dem som gnaveboller, men man kan sagten skære dem over, og jeg tror de vil være noget så skønne med kyllingesalat eller pålægchokolade ;)

RØDBEDEBRUD opskrift

RØDBEDEBRUD opskrift

Rødbedebrud

9-12 stk.

50 g. mandler, blendet til mel
75 g. havregryn
1 tsk. bagepulver
1 dl. skyr
3 æg
20 g. hørfrø
20 g. solsikkekerner
1/4 tsk salt
100 g. revet rødbede

Forvarm ovnen til 200 grader
Pisk æggene sammen og skyr i
Riv rødbederne groft og tilsæt dem
Blend mandler og 50 g. havregryn i en blender / minihakker og bland i æggeblandingen med bagepulveret, hørfrø, solsikkekerner, salt og resten af havregrynene.
Brug to skeer til forme bollerne / brudene og læg dem på en bageplade.
Bag dem ca. 15-17 minutter til de har fået en sprød overflade

RØDBEDEBRUD opskrift

Velbekomme!

Skærmbillede-2013-12-22-kl.-02.26.39

Følg bloggen på Bloglovin' og Facebook

   

10 kommentarer

  • Ej, hvor lækkert!
    De ser gode ud .. hvordan er konsistensen? Er de som boller eller mere sådan svampede i det?

    Nina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Godt du spørger – det tilføjer lige! Jeg har spist dem som gnaveboller, for de er mere brud-agtige end boller pga. æggene og gode til os hvis maver ikke er pjattede med for meget hvede :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Okay, fedt! De må afprøves .. lige som mange af dine andre opskrifter der efterhånden er kommet på ‘to do’-listen :D Hahah

      Nina

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser gode ud:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Jeg er i gang med at bage dem nu. Har byttet mandler ud med mandelmel, og rødbede ud med gulerod. Er spændt på hvordan de bliver!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Kan jeg sørme da godt forstå – de bliver sikkert lidt mindre grove og lidt mere bolle-agtige! Sig endelig lige til hvordan de bliver med gulerod – håber de bliver gode :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria

      De blev rigtig gode! Skal have bagt en portion mere, for der er kun et par stykker tilbage ;)
      De blev rigtig gode med gulerødder – så det kan du sagtens prøve :)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor lækkert med rødbeddeboller! Det kan jeg huske min mor lavede da jeg var barn til madpakken og lige siden har jeg haft lyst til at bage nogle, men med en glutensart mave har jeg ikke fundet nogle gode opskrifter – før nu! De ser virkelig gode og “fluffy” ud i midten, dem må jeg prøve :D

    Anna – http://wonderwomanwannabe.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • corefood

      Ej hvor skægt – så er det da lige dem her du skal prøve :D Jeg har allerede bagt anden portion i denne uge ;)

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RODFRUGTMOS