SALATER med Savannah

RØDBEDEPESTO

RØDBEDEPESTO opskrift

En ting på madfronten, som virkelig bliver svær når jeg flytter her om en lille måned er min pesto. Det er lige før, at pestoen er en lige så integreret del af hvert måltid som chokolade, og der er lige den lillebitte detalje at min far oftest laver pestoen … bumbum. Men tro mig, jeg kommer udentvivl til at lave den selv når jeg flytter.

Til jul fik vi en posefuld selvplukkede rødbeder og æbler med hjem, og der er blevet brugt rødbeder til alt mellem himmel og jord, bl.a. rösti i fad og en masse juice. I weekenden eksperimenterede jeg med rødebedepesto i ravioli, og det blev smadder godt (den opskrift bliver I selvfølgelig heller ikke snydt for). Men hvis det ikke er blevet udtrykt helt klart endnu så er jeg en pesto-elsker, om end den er grøn, rød eller gul :)

RØDBEDEPESTO opskrift

RØDBEDEPESTO opskrift

Rødbedepesto

1 STORT portion, ca. dobbelt op af det som kan ses på billedet (kan sagten halveres)

665 g. rødbede
3 fed hvidløg
50 g. valnødder (el. pinjekerner, mandler el. andre nødder)
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
Saft fra 1/2-1 citron

Kog rødbederne i 30-45 minutter, alt efter størrelse.
Skræl / pil skrællen af rødbederne og skær dem i mindre stykker
Blend rødbeder med resten af ingredienserne med en stavblender eller i en foodprocessor

RØDBEDEPESTO opskrift

Velbekomme!

Skærmbillede-2013-12-22-kl.-02.26.39

Følg bloggen på Bloglovin' og Facebook

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SALATER med Savannah