HYG DIG

RÖSTI i fad

Rösti i fad

Hvilken bedre måde at starte det nye år på end med mit nye favorit tilbehør. Rodfrugter er hittet over alle hit herhjemme, og vi plejer at skære dem i skiver og blande med lidt balsamico, olie, salt, peber og krydderier og herefter sætte i ovnen ved 200 grader i 1 time.  Så dette er en ny ret til gemmekassen, som går til alt kød, fisk og fjerkræ. Min far har fået en røggryde i julegave af min bror og mig, så i går stod menuen på røget svinemørbrad med rösti i fad – det var ikke tosset ;)

Hvis I allerede havde festhatten på tidligt i tirsdags, så kan i læse en lille nytårshilsen her – ellers rigtig godt nytår og ha’ det rigtig godt :)

Rösti i fad

Rösti i fad

Rösti i fad

8-10 gulerødder af mellemstørrelse
4 pastinakker
½ knoldselleri
… Andre rodfrugter kan sagtens bruges
Frisk timian
Persille, hakket
2 mellem løg
1 chalotteløg eller andre løg fx. rødløg, skalotteløg
2 æg
Salt + peber
En sjat balsamico
En sjat olie

  1. Rodfrugterne skrælles, og rives på det grove jern evt. i en foodprocessor
  2. Løgene hakkes fint
  3. Det hele blandes sammen med timian og persille samt salt og peber.
  4. Pisk æggene i en skål og tilsæt olie og balsamico.
  5. Hæld det over rodfrugterne og rør det hele godt sammen.
  6. Hæld lidt olie i bunden af et fad, og bred rodfrugteblandingen ud i fadet.
  7. Lad være med at læg for tykt et lag – så hellere 2 fade.
  8. Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time.
  9. Prøv evt. med grillen de sidste 5 min., hvis du vil ha’ lidt farve på toppen.

Det smager virkelig godt hvis det laves i folieforme på grillen – en oplagt mulighed hvis du er vintergriller eller når vejret bliver til det.

Velbekomme!

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HYG DIG