OKONOMIYAKI med laks

Saftig THAI KYLLING med limemarineret grønt

Saftig thai kylling med limemarineret grønt

Saftig kylling, super smagfuld marinade og lime-lækker salat! Det kan anbefales. Retten er smadder hurtig og ligetil. Inspirationen kommer fra Julie Hey’s kogebog “Hey – hva skal vi spise?”, som indeholder nogle superfine hverdagsretter. Ifølge opskriften skulle kyllingen rulles om ingefær-fyldet, men jeg valgte at droppe finurlighederne og holde mig til den skønne smag (og så blev den lige piftet op med lidt karry!)

Saftig thai kylling med limemarineret grønt

Saftig thai kylling med limemarineret grønt

Appetitten var heller ikke lille igår aftes, hvor vi fik den skønne ret. Turen var nemlig gået til Nordsjælland tidligere på dagen, hvor løbeskoene og det dejlige vejr hjalp mig på en 27 km lang tur om Esrum Sø. Nu er der jo også blot små 5 uger til det går løs med Berlin Marathon. For det ikke skal være løgn har jeg netop for 2,5 time siden meldt mig til IRONMAN Copenhagen næste år – så kan man vel for alvor kalde mig en træningstosset madelsker.

Jeg håber virkelig at I har nydt Copenhagen Cooking i weekenden og vil gøre det samme den næste uge. Jeg havde en fantastisk dag i lørdags som bl.a. stod på ØKO-dag på Frederiksberg Runddel, Markedsvandring med Mad+medier på “Mad med sted” (kommer I til at høre mere om), Nordic Taste og Singapore Street Food! En dag med en masse indtryk, god mad, fantastiske mennesker og en mæt mave.

Et event som jeg bestemt ikke synes I skal misse er CPH Food Film Lap, som finder sted på onsdag. Jeg glæder mig utrolig meget, og jeg vil være der hele aftenen og give en hjælpende hånd som frivillig! Tør i gå glip af en aften hvor alle sanserne skal i brug, med fokus på maden?

Saftig thai kylling med limemarineret grønt

Inspiration: “Hey – hva skal vi spise?” af Julie Hey

4 personer

1 rødløg
2 fennikel
2 lime (skal + saft)
2-3 spsk. flydende honning (jeg brugte akaciehonning)
Salt og peber
4 kyllingebryster
40 g. frisk ingefær
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 håndfuld frisk basilikum
1 tsk. karry

  1. Pil rødløg og rens fennikel
  2. Snit begge fint på et mandolinjern eller skær tyndt
  3. Riv og hak limeskal og bland med limesaft, honning, salt og peber
  4. Bland marinaden i salaten og sæt på køl
  5. Skræl ingefær og pil hvidløg
  6. Hak begge fint
  7. Vend ingefær og hvidløg med olivenolie, karry og groft hakket basilikum
  8. Dup kyllingebrysterne tørre med køkkenrulle og fordel marinaden over dem
  9. Læg kyllingebrysterne i et fad og lad dem gerne stå og trække i ca. 1/2 time (ikke et must, men gør at smagen virkelig trækker ind)
  10. Tænd ovnen på 200 grader og bag kyllingebrysterne i 20 min.
  11. Server kyllingebrysterne med den marinerede salat

Vi spiste også grillede majs og squash og ærtesalat til!

Saftig thai kylling med limemarineret grønt

Velbekomme!

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OKONOMIYAKI med laks