Klassiske COOKIES når de er bedst

SALATER med Savannah

 photo EwR-HMB289VUOaIENwic4NHZHH4Oy8F_NejVoheMgyM_zps0d54b477.jpeg

Alle fotos: Martin Kaufmann

I sidste uge var jeg til et madblogger event, som stod i Savannahs tegn. Savannah er en produktserie Coop har lanceret, for at fremme handlen med Afrika. Så vores aften stod både på en masse skæg og ballade med Savannahs produkter i køkkenet og samtidig hørte vi om hvordan Savannah vil fremme udviklingen i Afrika gennem handel. Om end det er kakao fra Ghana eller kvægbrug fra Nambia, så støtter man de lokale producenter,  og derved er man med til at skabe bæredygtig vækst på tværs af det afrikanske kontinent.

Men hvilke produkter er der overhovedet tale om? Vi snakker lige fra peanuts, grøntsager, kaffe og chokolade til lækkert kød, olier, blomster og salt. Alle produkterne kan du se her og købe i Coops butikker.

 photo NgjBsyo80W10o6HuoxR-L9nhxAHfN96OUwDMMHnVTzA-1_zpsc6dcabf7.jpeg

Vi blev kastet i køkkenet med det til formål at vi skulle lave nogle skønne salater med produkter fra Savannah-serien. Hver gruppe havde nogle ”skal bruges”-produkter og ellers satte kun fantasien grænser. Jeg teamede op med Maria fra Vanløseblues, og vi lavede de to fine og enkle salater som I kan se opskrifterne på herunder.

 photo ml7zpI70V2OSPv9fOH2Bo4xzDI6knJkNyKvg7ukJ1mQ-1_zps089b8121.jpeg

 photo QWA3J2fHX5bj7Y8Hza7mV1bDFl-_vJHoUS7DkpDtKdk-1_zpsde0b8e09.jpeg

Udover salater skulle vi da også tilberede nogle skønne bøffer. Ingen salater uden godt kød. Til at guide og vise os hvordan det skulle gøres var kokken Christian fra Kiin Kiin.

En sådan hyggelig aften i selskab med en masse madnørder, gode salater og godt kød fra Savannah kan man vist ikke klage over. Og så var det bare at trille hjem gennem Københavns snedækkede gader en sen onsdag aften med overvægt i cykelkurven af kød og lækre sager fra Savannah.

 photo wqt5USB9quBi7QYfutWtgjqQ6pRqjdHcuEEsIm9okpI-1_zpse984ff9c.jpeg

Salat

1 pakke sukkerærter 1 agurk
1 avokado
1 mango
1 håndfuld peanuts
1 gulerod
Basilikum

Skær sukkerærter i tynde skiver.
Halver agurken, fjern kernerne  og skær den tyndt.
Hak avokado, gulerødder og mango i tern.
Hak peanuts
Bland sammen og pynt med basilikum.

Marinade

1 rød chili
5 cm ingefær
2 spsk. avokadoolie (eller din favorit)
Saft fra 1 lime
1 tsk. salt
2 fed hvidløg

Hak chili, ingefær og hvidløg fint.
Bland sammen med avokadoolie og limesaft.
Smag til med salt.

 photo AIP9uAOLPbQUu181ugunLlAhwaBlIHf5g-kNTlo0Upk_zps4b1b144b.jpeg

Salat

2 gulerødder
1 pakke grønne bønner
1 lille håndfuld peanuts

Blancher bønnerne i kogende vand i ca. 1-2 min. og læg dem herefter over i en skål med iskoldt vand.

Snit gulerødderne i tynde stave.

Lad bønnerne dryppe af og bland.

Marinade

Samme som ovenfor + 1 tsk. honning

Alle de flotte billeder skal Martin Kaufmann have credit for.

Skærmbillede-2013-12-22-kl.-02.26.39

Følg bloggen på Bloglovin' og Facebook

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klassiske COOKIES når de er bedst