ADVENTSGAVER fra mig til jer

SOYARIMMET LAKS med jordbær og tomater

SOYARIMMET LAKS med jordbær og tomater

Den ultimative opskrift. Det er vist det man kalder en åbenbaring. Nok har alle opskrifter fra”Simremad og ting der tager lang tid” været formidable, men denne var bare lige på stadiet over alt andet. Det er en kogebog med de skønneste simreretter og med opskrifter hvor man virkelig for lov til at kæle for maden.

Man får lidt sushi-associationer, med en blanding af frisk sommer af denne ret. Så selvom retten nok ikke er i sæson, så er den simpelthen en vinder. Min far lavede den forrige weekend til nogle gæster og den måtte simpelthen gentages her i søndags! Den er lige på nippet til at overtage titlen som min favorit forret fra laksemoussen ;) Du skal ikke melde pas på den hvis du ikke har en creme bruleé brænder, du kan sagtens og uden problemer lave den uden!

Og hvis vi lige tager det julede med, så husk at deltage i adventskonkurrencen om LIND DNA produkter lige her! :)

SOYARIMMET LAKS med jordbær og tomater

SOYARIMMET LAKS med jordbær og tomater

SOYARIMMET LAKS med jordbær og tomater

Soyarimmet laks med jordbær og tomater

Opskrift og inspiration fra “Simremad og ting der tager lang tid”

6 personer

Ca. 1 kg laks i ét stykke // 1 lakseside
1 lille flaske japansk soya
Ca. 50 g. frisk ingefær
250 gr. jordbær
4-5 store tomater
2 rødløg
1 bundt basilikum
Olivenolie

  1. Fjern skindet og evt. fedt og ben fra lakseside
  2. Hold laksestykket over et gasblus så det bliver ristet – eller rist det med en creme bruleé brænder. Har du ikke denne mulighed – så bare lad være!
  3. Læg laksefiletten i en plasticpose.
  4. Hæld soya i en skål, og riv ingefær ned i soyaen.
  5. Hæld blandingen ned til laksen, og læg posen i køleskabet til næste dag. Husk at laksen skal være helt dækket.
  6. Næste dag tager du laksen op, skyller den godt og tørrer den.
  1. Overhæld tomaterne med kogende vand, så du let kan tage skindet af.
  2. Tag kernerne ud, og skær skær resten i små tern.
  3. Skyl jordbærene og skær i små tern, og det samme med rødløgene.
  4. Bland tomater, rødløg og jordbær og bland med strimler af bailikum blade og lidt olivenolie.
  1. Skær laksen i tynde skiver og server med salsaen

Server den som forret for gæster eller for den / dem du vil forkæle allermest.

SOYARIMMET LAKS med jordbær og tomater

Velbekomme!

Husk at deltage i adventskonkurrencen om LIND DNA produkter lige her! :)

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ADVENTSGAVER fra mig til jer